Skip Navigation Links

Anketten Lütfü Savaş Değil Bakın Kim Çıktı!

CHP Genel Merkezi'ni şaşırtacak anket! Hatay'dan ilk sonuçlar geldi

Anketten Lütfü Savaş Değil Bakın Kim Çıktı!

Gündem   A+a-

 
Mynet’in haberine göre ;
 
CHP Genel Merkezi'ni şaşırtacak anket! Hatay'dan ilk sonuçlar geldi: Lütfü Savaş yerine Mustafa Sarıgül damga vurdu
 
Yerel seçimlere 45 günden az bir süre kala adaylık tartışmalarıyla Türkiye'de uzun süredir gündem olan Hatay'da ilk anket yapıldı. Lütfü Savaş'ın da yer aldığı anket CHP'nin hesapladığı gibi çıkmadı. Anketin büyük sürprizini ise Mustafa Sarıgül yaptı. TİP Adayı Gökhan Zan'ın sonucu ise dikkat çekti.
Türkiye bir süredir 31 Mart'ta yarışacak aday tartışmalarına şahit oluyor. En çok tartışma yaşayan parti CHP, Hatay'da Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstererek başka bir tartışmanın fitilini ateşledi. İlk gelen anket sonuçlarında ise CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamalarla çelişti.
 
LÜTFÜ SAVAŞ VE ANKET TARTIŞMALARI
 
6 Şubat'ta en büyük yıkımı yaşayan Hatay'da CHP, mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterdi. 6 Şubat anmalarında vatandaşlar tarafından protesto edilen Savaş'ın adaylığı tartışmalı hale geldi. CHP Genel Merkezi anketlerde Lütfü Savaş'ın önde olduğunu savunarak aday konusunda henüz bir değişikliğe gitmedi. Ancak ORC Araştırma'nın yaptığı ilk ankette Lütfü Savaş, AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'ün gerisinde kaldı.
 
ORC Araştırma Şirketi 11-13 Şubat arasında, Hatay’da yaşayan seçmenlere, "Büyükşehir Belediye Bşk. için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusunu yöneltti. Araştırmaya tüm ilçelerden 1970 kişi katıldı. İşte o anketin sonuçları;
 
AK Parti-Mehmet Öntürk: Yüzde 41,9
CHP- Lütfü Savaş: Yüzde 25,1
Kararsızlar: Yüzde 11,6
TİP-Gökhan Zan: Yüzde 8,2
İYİ Parti adayı: Yüzde 4,5
DEM Parti adayı: Yüzde 2,6
Zafer Partisi adayı: Yüzde 2,2
YRP Adayı: Yüzde 2,1
Diğer: Yüzde 1,8
 
Katılımcılara ikinci bir soru olarak, "CHP'de aday değişikliği yaşanması halinde hangi adaya oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi.
 
Mustafa Sarıgül bu ankette Lütfü Savaş'tan daha çok oy alarak yüzde 36.0 oranında destek görerek ikinci sırada yer aldı. AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk yüzde 37,9 ile birinci sırada çıktı.
Lütfü Savaş'ın değişmesi halinde adaylıktan çekilme sinyali veren TİP adayı Gökhan Zan ise yüzde 5,2 destek gördü.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet