Skip Navigation Links

ÖNTÜRK: HATAY HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİDİR

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Mazman Medya canlı yayın programına katıldı.

ÖNTÜRK: HATAY HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİDİR

Gündem   A+a-

 
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Mazman Medya canlı yayın programına katıldı.
 
Hatay’ın tüm Hataylıların şahsi meselesi olduğunu kaydeden Öntürk, kenti geleceğe güvenli şekilde hazırlamak için yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek 31 Mart’ta yeni bir dönemin kapılarını aralayacaklarını ifade etti. Öntürk, yaptığı açıklamada; “Tarihte eşi görülmemiş bir depremi 6 Şubat’ta yaşadık. Hatay’da 1 yıldır yeniden var olma mücadelesi veriyoruz. Hatay’ımızda 205 konteyner kentimizde 64. 317 konteynerde 169.848 vatandaşımız yaşamını sürdürüyor. Ev sahipleri ve kiracılar için; kira desteği bir yıl uzatıldı. 142.417 kiracıya 5.000 TL, 68.871 ev sahibine 7.500 TL kira desteği ödeniyor. Taşınma yardımı da yapıldı. 27.653 vatandaşımız verilen Esenkart ile ihtiyaçları giderilirken konteyner kentlerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın su, hijyen gibi temel ihtiyaçları kesintisiz dağıtılıyor. Enkaz kaldırma işlemi tamamen bitti. Cumhurbaşkanımızın 3 Şubat’ta Hatay’a gelişinde kura ile 7.237 ailemiz evlerine kavuştu. Yılsonu itibariyle 40 bin konutun teslimini yapacağız.
 
HATAY BİZİM GÖZÜMÜZ, ANTAKYA GÖZ BEBEĞİMİZDİR
 
7’den 77’ye tüm Hataylılara yönelik projelerin hayata geçtiğini belirten Öntürk; “Hatay’da yeni bir dönemin kapılarını aralayacağız.” Diye konuştu.
 
HATAY HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİDİR
 
Öntürk açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Hatay Hepimizin Şahsi Meselesidir.” Geçmişte bu meseleye nasıl bakılmışsa bundan böylede aynı inançla bakılacaktır. Gençlerimizin, çocuklarımızın, esnafımızın, çiftçimizin, emekçilerimizin, köylerimizin, ilçelerimizin, Hatay’ımızın yüzü gülsün diye inşa ve ihya çalışmalarımızı seferberlik ruhuyla sürdüreceğiz. Bu şehirde yaşayan tüm hemşerilerim benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Dolayısıyla kardeşlerimin hukuku benim hukukum olacaktır.” dedi.
 
Öntürk, Hatay’ı AK Belediyecilik hizmetleriyle buluşturmak ve tüm renkleriyle kalkındırmak için gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceklerini belirtti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet