Skip Navigation Links

ÖNTÜRK: 3 YILDA YENİ HATAY’I HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Habertürk TV ekranlarında yaptığı açıklamada 3 yıl içinde yeni Hatay’ı hayata geçireceklerini söyledi.

ÖNTÜRK: 3 YILDA YENİ HATAY’I HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Gündem   A+a-

 

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Habertürk TV ekranlarında yaptığı açıklamada 3 yıl içinde yeni Hatay’ı hayata geçireceklerini söyledi.
 
Siyaset hayatı boyunca verdiği sözleri tuttuğunu kaydeden Öntürk, geçmişe bakıldığında beyanname veren siyasetçilere rastlanmadığını, ancak kendisinin tüm projelerinde beyanname vererek söz verdiği tarihte projeleri tamamladığını belirtti. Hatay için de 3 yıllık plan yaptıklarını kaydeden Öntürk, 3 yıl içinde yeni Hatay’ı ilçeleriyle mahalleleriyle hayata geçireceklerini kaydetti.
 
1 NİSAN İTİBARİYLE KENTİN ALT VE ÜSTYAPISINI YENİLEYECEĞİZ
 
Öntürk açıklamasında; “Ben bu topraklarda doğdum. Atalarımız 1000 yıldır bu topraklarda. Böyle bir afette Hatay’ımıza hizmet için bizi görevlendirdi. Bu depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Hataylı Hatay’ını seviyor ve terk etmiyor. 1 Nisan itibariyle şehrin üstyapısını ve altyapısını tamamen yenileyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı mahallelerinde komşularıyla buluşturacağız. Havalimanımızın pistinin 1000 metresi tahrip oldu. İhalesi yapıldı. 2 pist yapılacak. Hatay’a ulaşım şu an sadece Belen’den yapılıyor. Depremde sevkiyat 9 saati buldu. Hassa’dan İskenderun’a dağı delerek alternatif yol yapılacak. Topboğazı ve Antakya arasındaki yolun şerit sayısını arttırarak ve minimum 5 battı çıktı ile trafiğin akışı sağlanacak. Altyapısını tamamladığımız yerin üstyapısını hemen yapacağız. Hatay’ımızı 5 bölgeye bölerek aynı anda köylerimizin sorunlarını kısa sürede tamamlayıp çıkacağız. 1000 nüfus ve üzeri mahallelerimize köy meydanları yapacağız. Vatandaşların vakit geçirebilecekleri üretim yapabilecekleri alanları oluşturacağız. Dağ köylerinde mesire alanları, deniz kıyısındaki alanlarda farklı alanlar planlıyoruz.
 
VATANDAŞIMIZ BİZİ SAHİPLENDİ
 
Hatay’ımız Açıkhava müzesi gibi olacak. Kurtuluş Caddesi’nin ihalesi yapıldı. Tüm binalar yeniden yapılıyor. Vakıflara ait 71 binamız var. Tüm binalarımız tarihine uygun şekilde yapılıyor. Meclis binası, Kurşunlu Han, camilerimiz var. Biz de Hatay’ı tüm renkleriyle birlikte yöneteceğiz. Ben 2002’den bu yana seçimlerin içindeyim. Her seçimin kendi atmosferi var. Bu seçim Cumhur İttifakı ile rakibin arasındaki fark 2019’un tam tersi olacak. Ben vatandaşın bizi sahiplenişini görüyorum. Siyasiler pek beyanname vermez. Ben beyanname verdim. Şu an 110 bin hak sahipliği var işyeri ve konut olarak. 45 binden fazlasını ihale ettik ve bitmek üzere. 65 binden fazlası da ihale edildi. Bunların da bitişi inşallah önümüzdeki sene Asi Nehri’nin etrafı gezebileceğimiz alanlar olacak. Kalanını da inşallah 1 sene sonra bitireceğiz. İlk yıl kırsaldaki sorunları çözeceğiz, meydanlarını yapacağız. Merkezde de üçüncü yıl sonunda toplam 250 bin konuta ulaşarak yeni bir Hatay’ı hayata geçireceğiz. 3 yılda biz çalışmalarımızı bitireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet