Skip Navigation Links

ÖNTÜRK: “AK PARTİ MİLETİN UMUDUDUR”

Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı Öntürk, tarihin gördüğü en büyük deprem felaketinin enkazından milletin desteği ile kısa sürede ayağa kalkacaklarını

ÖNTÜRK: “AK PARTİ MİLETİN UMUDUDUR”

Gündem   A+a-

 
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, tarihin gördüğü en büyük deprem felaketinin enkazından milletin desteği ile kısa sürede ayağa kalkacaklarını belirtti.
 
Öntürk, Haber Global kanalında Buket Aydın ile Yüz Yüze programının konuğu oldu.
 
Depremin yıkımına rağmen devletimizin Hatay’a çok büyük yatırım yaptığını ve 1 yıllık süreçte kentimize önemli aşama kaydedildiğini vatandaşların da gördüğünü belirten Öntürk, vatandaşların AK Parti’yi ve AK Parti’nin başkan adayını umut olarak gördüğünü söyledi. Vatandaşların kendisine ve AK Parti’ye büyük teveccüh gösterdiğini belirten Öntürk, 31 Mart’ta seçimi açık ara kazanacaklarını ve vatandaşın desteği ile kadim kent Hatay’ı ayağa kaldıracaklarını ifade etti.
 
DEVLETİMİZ HATAY’I UNUTMADI UNUTMAYACAK
 
Hatay’da geride kalan 1 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı ile çok ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Öntürk, Hatay’ı tüm renkleriyle, ayrıştırmadan ayağa kaldırarak kentin geleceğini şekillendireceklerini söyledi. Hatay’ın 15 ilçesinde sağlık tesisleri başta olmak üzere konut inşaatlarının hızla sürdüğünü ifade eden Öntürk, “Hatay’ımızın tarihine, kültürüne, medeniyetine yakışır şekilde eskisinden daha dayanıklı şekilde şehrimizi ayağa kaldıracağız. Bunu yaparken sanat, spor, rekreasyon alanımız, altyapımız, halinden otogarına, kadınlarımızın zaman geçireceği, çocuklarımıza hitap eden projelerimiz var. Hatay Büyükşehir değil. Ulaşımdan turizme kadar 186 km sahili olmasına rağmen plajının olmadığı büyük bir köy görünümünde. Bu şehrin tamamını rehabilite ederek ayağa kaldıracağız. Depremin ilk günüden bu yana Hatay’ımıza merkezi idareden ciddi destekler yapılıyor. AFAD üzerinden Samandağ’ın 19.200 hanesine su altyapısını yaptık. Reyhanlı’nın içme suyu projesi İller Bankası üzerinden yapıldı. İskenderun’un taşkın sularının tadilatı yapıldı. Hassa’da DSİ ciddi yatırım yapıyor. Hatay kadim bir şehir. Bu şehri büyüklerimiz unutmadı. Merkezi bütçeden destekler artarak sürecek. Vatandaşlar evimize mahallemize bir an önce kavuşmak istiyoruz diyor. Hataylı Hatay’ı çok sever. Burada 1000 yıllık geçmiş var. Evini, komşusunu özlüyorlar, inşallah kısa sürede Hatay’ı bu ortama kavuşturacağız” dedi.
 
DEVLETİMİZİN HATAY’A DESTEKLERİ SÜRECEK
 
Yıkıma uğrayan Hatay’a devletin desteklerinin süreceğini de kaydeden Öntürk; “Zemin etüdü yapılıp temeli atılan bina 6 ayda teslim ediliyor. Depremin ardından 2-3 ay içinde yer belirlendi. Rezerv alan ile ilgili bu bölgede yaklaşık 100 bin konut yapılacak. Temeller atıldı, teslimi 7 ay içinde yapılacak. Biz de belediye olarak altyapı, çevre düzenlemeleri, yolları, Asi Nehri’nin rekreasyon alanını düzenleyerek şehrimizi güzel yerlere taşıyacağız. Hatay’da HBB su meselesini çözememiş. Eskiden köy olan, Büyükşehir’e geçişle mahalle olan alanlar su ihtiyacını karşılayamıyor. İmar, altyapı, yol problemleri var. Hatay büyük bir il. Belediye bütçesi ile bunun altından kalkmak mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Hatay’da yaptığı konuşmada bu durumu bildiği için destek verilmesi amacıyla dedi. Bundan sonra da desteği sürecek. Kentsel dönüşümdeki mesele vatandaşın yeri alınıyor. Yerine yapılırken mağdur edilebiliyor. Bizim durumumuz arsa haline gelen bölgelerde mahallede oturanlara yine teslim edeceğiz. Dışarıdan gelenleri kabul etmeyeceğiz. Ev ve işyeri sayısı kaç ise 1-2 fazlası yapılarak oranın sakinlerine verilecek. Kentsel dönüşüm hiçbir yerde başlamadı. Keşke yapılsa can kaybı daha az olurdu. İnşallah vatandaşlarımızla uzlaşarak kentsel dönüşümü biz yapacağız” ifadelerini kullandı.
VATANDAŞIN DESTEĞİ SORUMLULUĞUMUN BÜYÜK OLDUĞUNU HATIRLATTI
6 Şubat deprem felaketi anması için yürüdüğü esnada vatandaşların kendisine verdiği destek ile sorumluluğunun büyük olduğunun farkına bir kez daha vardığını sözlerine ekleyen Öntürk; “Yanlış bilgi yayanlar bizim hemşerilerimiz değil. Farklı illerde klavyeyi eline alanlardır. Bunlar olacak. Ancak hemşerilerimiz bizi biliyor. 7-8 aylık süreçte yapılanlar mucize gibi. Okullarımızın tadilatı, altyapı, su kanalları, havaalanımızda uçuşlarımız yeniden başladı. İnşallah önümüzdeki sene biz bunları konuşmuyor olacağız. Sadece şehitlerimizi, yaralılarımızı anacağız. Onun dışında şehrimizin ne duruma geleceğini herkese göstereceğiz. Mahkemelik olan binalar hariç tüm enkazlar yılbaşından önce kaldırıldı. Yerine de inşaatlar başlayacak artık. Zemin etütleri de bitti, temelleri atıldı. 7-8 ay içinde farklı bir şehir göreceksiniz. Ben uzun süre siyaset yaptım. 2001’de parti kurucusuydum. Milletvekilliği, ilçe başkanlığı yaptım. Depremden sonra da İl Başkanlığı yaptım. Şimdi de adayım. 6 Şubat’ta ilk sorunumuz çadır, içme suyuydu, bugün konut. Sorunları hızla çözüyoruz. Sıkıntılarımız çok, ama vatandaşlarımız bizim neler yaptığımızı görüyor. Bize karşı da çok samimiler. Ben bugün sabah 4.17 için yürürken bir kat daha sorumluluğumun ne olduğunu gördüm. İnsanların umudu şeklindeyiz. Biz vatandaşın umudunu kırmayacağız. Depremin yaralarını sararak bu şehri ayağa kaldıracağız” dedi.
 
SEÇİMİ 31 MART AKŞAMI AÇIK ARA KAZANACAĞIZ
 
Vatandaşların güçlü desteği ile seçimi açık ara kazanacaklarını kaydeden Öntürk; “Bizim CHP adayı ile ilgili yorum yapmamız uygun değil. Biz işimize bakarız. Geçmişte yaptıklarımız, sözümüzde duruşumuz, verdiğimiz tarihle projeleri gerçekleştirişimiz. Vatandaşımız bir an önce yuvasına kavuşmayı istiyor. Bunu bizde görüyor. CHP adayının belirlenmesi, tepki görmesini vatandaşın takdirine bırakırım. Bizim tek derdimiz bugüne kadar milletimize hizmet etmek oldu. Bugünden sonra da bu ağır yıkımın ardından milletimize hizmet olacaktır. Hatay’ın seçimi çok özel bir seçim. Yıkılmış bir şehirde seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızın güveni için kendisine şükranlarımız sunuyorum. Seçim konusunda tereddüdüm yok. Seçimi 31 Mart akşamı açık ara kazanacağız. Tüm renklerimizle hep beraber bu şehri ayağa kaldıracağız. Ayrıştırmadan, bir bütün olarak milletimizi bir araya getireceğiz. Bugün meydanda 50 bin vatandaşımız vardı. Bu alanda yürüyebilmek her yiğidin harcı değil. Menzelet projemizin mimarı benim. Tüm ovayı sulayacak büyük bir proje. İlk proje su olmalı, ikincisi hangi ürünlerin ekileceği olmalı. En önemlisi tarımdaki marka değeri ve kooperatifçiliği yaygınlaştırmak olacak. Biz büyükşehir olarak bunlara destek vereceğiz. Havuçta ve kavunda marka değeri oluşturduk. Bizim çok ürünümüz var hepsi için çalışma yapacağız” ifadelerine yer verdi.
 
YIKIMIN ALTINDAN ALLAH’IN İZNİ İLE KALKACAĞIZ
 
Yıkımın büyüklüğüne rağmen bu enkazın altından kalkacaklarını belirten Öntürk açıklamasını şu ifadelerle tamamladı; “Defne Devlet Hastanesi 45 günde tamamlandı. 9 aydır hizmet veriyor. Hastanelerimiz ağır hasar aldı. 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, 300 yataklı İskenderun açıldı. Erzin, Payas, Altınözü hastanelerimiz ilerliyor. 1000 yataklı Antakya’da, 600 yataklı İskenderun’da temeli atıldı. Hatay’ımızda sağlık alanında ciddi işler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Biz millet olarak kadim bir milletiz Yurt içinde olsun, yurtdışında yaşayan olsun hepsinden Allah razı olsun. Polonya’dan, Bosna’dan enkaz kaldırmaya gelenleri gördüm. Depremin ilk anında yan binamız çöktü. Arkadaşım rahmetli oldu. Bir yakınımızın oğlunun ayağını kırarak çıkartmamız beni çok üzdü. Çok can kaybımız oldu. Allah hepsine rahmet etsin. Pandemi yaşandı. Dünya ekonomisinin krizde olduğu dönemde yaşandı. Ancak devletimize Allah zeval vermesin. Mücadelemizi edeceğiz. İnşallah her şey daha güzel olacak. Biz bu depremi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehrimizi kültürüne, medeniyetine uygun şekilde en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Vatandaşlarımız umutlu olsunlar. Biz bu deprem yıkımının altından Allah’ın izni ile kalkacağız.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet