Skip Navigation Links

LÜTFÜ SAVAŞ'A ANMA TÖRENİNDE BÜYÜK PROTESTO

CHP'den Lütfü Savaş'ın adaylığı için geri adım sinyali: Parti protestolar sonrası bir karar verecektir

LÜTFÜ SAVAŞ'A ANMA TÖRENİNDE BÜYÜK PROTESTOWeb
TV

Gündem   A+a-

 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki anma etkinliklerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kalabalığın "istifa" sloganlarına maruz kaldı. CHP tarafından 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmesi de tepki çeken Savaş için bugün dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Lütfü Savaş anketlerde önde çıkmıştı ama tepkiler sonrası parti bir karar verecektir" ifadelerini kullandı.
6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren yurttaşlar için Hatay'da; Köprübaşı mevkiinde ve Yunus Emre Parkı'nda iki ayrı anma etkinliği düzenlendi.
 
LÜTFÜ SAVAŞ'A ANMA TÖRENİNDE BÜYÜK PROTESTO
 
31 Mart seçimlerinde CHP tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Lütfü Savaş da anma törenlerine katılırken, şehirde büyük bir protestoya maruz kaldı.
 
"AHINIZ VAR AHINIZ"
 
Kalabalık grup hep bir ağızdan "istifa" sloganları atarken, protestolardan Savaş'ı yeniden aday gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel de nasibini aldı. Özel'e tepki gösteren vatandaşlar "Ahınız var ahınız" diye bağırdı.
 
CHP'Lİ AĞBABA'YA LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIĞI SORULDU
 
Hatay'da gergin geçen geceye ilişkin görüntüler kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın canlı yayınına konuk olan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "CHP'nin yetkili kurulları Lütfü Savaş'ı neden aday gösterdi?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.
 
"PROTESTOLAR SONRASI PARTİ KARARINI VERECEKTİR"
 
Ağbaba, "Genel Başkanımız en başından beri 'Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım' dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş'ı aday göstermeseydi 'Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor' denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu. Kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezimiz yetkisinde olan bir şey. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün suçu Savaş'a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım" dedi.
LÜTFÜ SAVAŞ'A ANMA TÖRENİNDE BÜYÜK PROTESTO videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet