Skip Navigation Links

'Çocuklarım İyi, Öyleyse Ben de Ölmemişim'

Enkaz Altında Sesini Duyuran Kadın: 'Çocuklarım İyi, Öyleyse Ben de Ölmemişim'

'Çocuklarım İyi, Öyleyse Ben de Ölmemişim'Web
TV

Yaşam   A+a-

 Hatay'da enkazdan kurtarılan Cemile Dudu, depremin üzerinden aylar geçse de yaşadığı acı dolu anları unutamıyor. Enkaz altında öksürerek sesini duyuran Dudu, çocuklarının sesini duyduğunda hayatta olduğunu düşündüğünü söyledi.
Enkaz içerisinde öksürerek sesini duyurmuştu, neredeyse 1 yıl olacak ama o anları unutamıyor
 
HATAY - Hatay'da enkazdan 3. saatte kurtarılan 45 yaşındaki Cemile Dudu, depremin üstünden aylar geçse de yaşadıklarını unutamıyor.
 
Kahramanmaraş merkezli depremler Hatay'da büyük yıkıma yol açmış ve 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketine Antakya ilçesi Kışlasaray Mahallesi'nde yakalanan 45 yaşındaki Cemile Dudu'nun yaşadığı apartman deprem esnasında çöktü. Binanın çökmesiyle 45 yaşındaki Cemile Dudu enkaz altında kaldı. Dudu, vatandaşların yardımıyla enkazdan 3. saatte kurulurken, bakıcılığını yaptığı aileden 2 kişi vefat etti. Depremin üzerinden 1 yıla yakın süre geçmesine rağmen acı dolu anları unutamayan Dudu, öksürerek sesini duyurduğunu söyledi.
 
"Çocuklarımın sesini duyunca 'Çocuklarım iyi, öyleyse ben de ölmemişim' diye düşündüm"
 
Öksürerek sesini duyurduğunu belirten Cemile Dudu; "6 Şubat'taki depremde herkes uyuyordu. İlk sarsıntıyla gözlerimi açtım ve ayağa kalktım. Henüz dua etmeye bile vakit bulamadan bina çöktü ve ben enkazın altında kaldım. Gözlerimi açtığımda kendimi enkaz altında buldum ve öldüğümü düşündüm. 'Galiba ben öldüm, mezardayım,' diye aklımdan geçirdim. Vücudum hareket etmiyordu, başımı bile kaldıramıyordum. Üzerimde beton yığınları vardı. Ancak çocuklarımın sesini duyunca 'Çocuklarım iyi, öyleyse ben de ölmemişim' diye düşündüm. Birkaç saat sonra komşularım yardıma gelip beni enkazdan çıkardılar. O anın acısı tarifsizdi; elinizi hareket ettirememek, sesinizi duyuramamak. Onları duyuyorsunuz ama onlar sizi duymuyor. Bağırıyordum, fakat sesim çıkmıyordu. Artık nasıl duyurabilirim diye derken sonra sessizce öksürmeyi düşündüm. Bütün gücümle öksürdüm. İşte o zaman beni duydular. Açlık, susuzluk, üşüme hissetmiyordum. Belki şoktandı, belki de beyin donmuştu, hiçbir şey hissedemiyordum" diye konuştu.
'Çocuklarım İyi, Öyleyse Ben de Ölmemişim' videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet