Skip Navigation Links

İSTE’de Afet Önlemli Kentler Çalıştayı Düzenlenecek

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümde “6 Şubat Depremleri ve Afet Önlemli Kentler Çalıştay”ı düzenleyecek.

İSTE’de Afet Önlemli Kentler Çalıştayı Düzenlenecek

Gündem   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümde “6 Şubat Depremleri ve Afet Önlemli Kentler Çalıştay”ı düzenleyecek.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat depremlerinin yıl dönümde “6 Şubat Depremleri ve Afet Önlemli Kentler Çalıştay”ı düzenleyecek. 6 Şubat Salı günü İSTE Merkez Kampüste düzenlenecek olan çalıştayda depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da yeni felaketler yaşanmaması için neler yapılması gerektiği konuşulacak. Depremin ilk anından beri tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olan İSTE ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, depremin birinci yıl dönümünde olası depremlere dirençli kentler için neler yapılacağının ele alınacağı çalıştaya ev sahipliği yapıyor.
 
6 Şubat günü saat 09.30’da İSTE Deprem Anıtı ziyareti ile başlayacak olan çalıştay Öğr. Gör. Merve Düzağaç Çolak Atölyesinde hazırlanan “Asrın Felaketi ‘DEPREM’ Sergisi”nin açılışıyla devam edecek. 6 Şubat’ta kaybettiğimiz canlarımız için Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından alanında İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci çalıştayın açılış konuşmasını yapacak. Alanında uzmanların afet önlemli kentleri farklı açılardan masaya yatıracağı çalıştay “İmar, Kent Planlama, Afet Risk Yönetim Planlama, Kentsel Dönüşüm”; “Yapısal Değerlendirmeler: İnşaat- Geoteknik- Yapı Statiği- Malzeme”; “Depremlerin Yer Bilimleri Açısından Değerlendirilmesi: Jeofizik- Jeoloji”; “Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi” ve “Afet Sonrası Değerlendirmeleri Yönetim, Acil Müdahale, Orta ve Uzun Vadeli Müdahaleler” oturumlarından oluşacak.
 
“Ülkemiz ve milletimiz için zor zamanlarda nasıl buradaysak yaralarımızı da sararken elimizi taşın altına koyacağız” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Eğitim demek umut demek, umut olmadan da gelecek olmaz. Umutları yeniden yeşertmek için şimdiye kadar var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın, tedbirlerimizi alıp hazırlıklı olalım diyerek 6 Şubat’ın yıl dönümünde afet önlemli kentler meselesini ele almak üzere alanında uzmanlarla bir araya geleceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.
 
iste-afet-calıstay.jpg" alt="" />
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet