Skip Navigation Links

6 ŞUBAT MATEM GÜNÜNDE KAYBETTİĞİMİZ CANLAR ANILACAK...

Toplantıda 6 Şubat Matem Gününde neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

6 ŞUBAT MATEM GÜNÜNDE KAYBETTİĞİMİZ CANLAR ANILACAK...

Gündem   A+a-

 İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek başkanlığında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda 6 Şubat Matem Gününde neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.
 
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, İSTE Rektör yardımcısı, Ermeni ve Ortodoks vakıfları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri, esnaf oda başkanları, sendika başkanları, iş insanları, askeri erkan, basın mensupları katılım gösterdi.
 
Deprem sonrası yaşananlar, verilen kayıplar ve sonrasında yapılan çalışmalar, hizmetler hakkında kısa bilgiler aktaran Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, yapımı devam eden TOKİ Konutlarının da şubat ayından başlayarak peyderpey teslimatlarının yapılacağını kaydetti.
 
Sahil bandında yapımı devam eden tahkimat çalışmalarının da bilimsel veriler ışığında, ciddi analizler yapılarak devam ettiğini ifade eden Kaymakam Demiryürek, tahkimatın arka tarafında da kanal yapılarak ikinci bir tedbir alanı oluşturulacağını belirtti.
 
Toplantının amacının, bölgemiz için Matem Günü olan 6 Şubat’ın yıldönümünde neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunmak olduğunu kaydeden Kaymakam Demiryürek, önce kendi aklındakileri söyledi, daha sonra da katılımcılardan fikirlerini aldı.
 
6 Şubat Günü saat 04.00’da Kaymakamlık önünde toplanarak Pac Meydanına doğru yürüyüş yapılabileceğini, saat tam 04.17’de ise birkaç dakikalığına sessiz bir anma gerçekleştirilebileceğini belirten Kaymakam Demiryürek; “Sessizliğin akabinde dualar edilsin, Kuran-ı Kerim okunsun, farklı inançlara mensup din adamları da dua etsin, üniversite caminde Kuran-ı Kerim ve dua okunsun, sabah namazı orada kılınsın. Mezarlıkta tüm gün boyunca Kuran-ı Kerim okunsun, dualar edilsin. Etkinliklerde mümkün mertebe az konuşma olsun. Gün içinde depremzede ailelerimize ziyaretler yapılabilir. Akşam da Kaptanpaşa Camiinde yapılacak duayla günü kapatabiliriz. Kiliselerde dualar olacaksa onları da programa alırız” şeklinde kendi görüşlerini iletti.
 
Ortak akıl ve sağduyulu bir yaklaşımla beyan edilen fikirlerden öne çıkanlar ise şu şekilde oldu; ‘6 Şubat’ta kaybettiğimiz canlarımızın isimlerinin tek tek levhalara yazılıp asıldığı bir hatıra ormanı yapılsın. Konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler ziyaret edilsin. Mezarlıklarda gün boyu Kuran-ı Kerim okunsun, mezarlıklara ücretsiz servis sağlansın.’
Katılımcılar fikir beyan ettikçe Kaymakam Demiryürek ve Başkan Tosyalı notlar alarak, 6 Şubat Matem Günü Anma Programını fikirler ışığında oluşturacaklarını ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet