Skip Navigation Links

'ŞİŞLİ - ARSUZ PSİKO-SOSYAL DESTEK MERKEZİ' AÇILDI

Arsuz Belediyesinin katkılarıyla, Şişli Belediyesi tarafından yapılan 'Şişli - Arsuz Psiko-Sosyal Destek Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

'ŞİŞLİ - ARSUZ PSİKO-SOSYAL DESTEK MERKEZİ' AÇILDIWeb
TV

Arsuz   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Şişli ve Arsuz Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar ve onlarca vatandaşın katılımıyla, Çetillik Mahallesi Arsuz Lunapark Arkasında kurulan 'Şişli - Arsuz Psiko-Sosyal Destek Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.
Bu merkezin Arsuz’a ve Hatay’a hayırlı olmasını dileyen Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Bugün açılışını yaptığımız bu tesisin, deprem bölgelerinde yapılan psiko sosyal destek açısından en önemlisi ve en teferruatlısı olduğunu göreceksiniz. Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta hepimiz sabahın erken saatlerinde bir depremle büyük bir felaketle uyandık ve o saatten itibaren hep beraber bu felaketin üstesinden gelmeye çalıştık. Kimimiz canımızı, dostumuzu, yakınımızı kaybettik. O sabah uyandığımızda ilk müdahaleleri kimler yaptı? Arsuz halkı, komşusu, yakını yaptı. Hemen arkasından bir saat içerisinde Arsuz Kaymakamlığıyla birlikte bir kriz masası oluşturduk ve kriz masasında da ayakta kalan belediye, emniyet, jandarma ve tüm güçlerle birlikte halka destek olmaya çalıştık. Tabii ki en kısa sürede yanımızda olan belediye başkanları, belediyeler vardı. Bunların başında Şişli Belediyesi geliyor. Diğer belediyeleri de burada anmak istiyorum, Bodrum, Sarıyer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yavaş yavaş destek olmaya başladı. Şişli Belediye Başkanımıza ve Şişli halkına teşekkür ediyorum.
İlk andan itibaren yaşamak için mutfaklar kuruldu ve sıcak yemek verildi. Çadırından, giyeceğine, pardösüsüne, erzakına kadar yer yer dağıtılmaya ve destek olmaya çalışıldı. Bu süreci bu şekilde geçirdik. Burada bize destek veren özellikle belediyelerin gücüyle biz bir nebze daha iyi konuma gelmeye çalıştık. Bildiğiniz gibi bu süreç içerisinde yani Arsuz olarak değerlendirirsek bir Sel geçirdik. Çok kısa sürede arkasından Pandemi geldi. Daha sonra da bu bölgenin en büyük yangınını yaşadık. Ama en büyük felaketi de bu depremle geçirdik. Şu anda Arsuz’da 10 binin üstünde ev ve daire yıkıldı. Bunlara hizmet verirken aynı zamanda bir o kadar da depremzede Arsuz’umuzda misafir olarak kalmakta ve biz bunu bağrımıza basarak var olan imkanlarımızla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu durumda tabii ki bazı aksamalar oluyor. Ama yine de birlik, beraberlik, anlayış içerisinde bunun üstesinden hep beraber geleceğimize inanıyorum.
Ben konuşmalarıma son verirken değerli Şişli Belediye Başkanım Sayın Muammer Keskin'e özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca ekibine, Şişli Belediyesi çalışanlarına ve şişli halkına teşekkür ediyorum. Arsuz için önemli bir merkez ve bu deprem bölgelerinde örnek gösterilecek bir merkezi birlikte yürütmeye çalışacağız,” ifadelerini kullandı.
 
” Elimizi buradan çekmeyeceğiz”
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Acı haberi duyar duymaz Sayın Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında bir Koordinasyon Merkezi oluşturduk ve Hatay’dan sorumlu olarak bizleri görevlendirilince birinci günden itibaren bu bölgeye, Hatay’a, Arsuz’a geldik. Yaşanan üzücü olaylardan bir müddet sonra hepimiz günlük hayata geri dönüyoruz ve o günlük hayatta bazı şeyleri ıskalıyoruz. O yüzden burada başta belediye başkanımız, kaymakamımız ve diğer kamu kurumu arkadaşlarla Arsuz’a ne yapabiliriz diye konuştuk. Hatay’da ya da başka illerde belediyeler zaten yaralı, çalışma arkadaşlarını kaybetmişler, bürokratlarını kaybetmişler, onların da acıları var, kendi aileleri var, dostları var, tanıdıkları var onları da normal bir insan gibi düşünmek gerekiyor. O yüzden bu toplumun yani Türk toplumunun dayanışma ruhunu her zaman zor günlerde bir araya geldiğimizde hepimiz taşın altına elini koyuyoruz. Başta yine söylediğim gibi çalışma arkadaşlarım, siyasi arkadaşlarımla birlikte buraya bir kalıcı tesis yapalım dedik. Dolayısıyla bir Psikososyal tesisi arkadaşlarımızla oturduk kararlaştırdık. Sağ olsun Asaf Başkanla konuştuğumuzda birkaç yer gösterdi, Biz tercihimizi merkeze yakın olması sebebiyle buradan yana kullandık. Bu bölgede Hatay’dan gerekirse taşımayla da ihtiyacı olan ya da herhangi bir nedenle buraya yolu düşen komşularımıza da el uzatmak istedik. Sadece Şişli Belediyesi’nin imkanlarıyla yapmadık. Çok sayıda hayırsever komşularımızın, iş insanlarımızın katkılarını da buraya aktardık. O yüzden başta buradaki kooperatiflere, kadın girişimci ya da kadın komşularıma ve diğer siyasi partilerin tümünü sesleniyorum. Buraya sahip çıkacaksınız. Biz de elimizi buradan çekmeyeceğiz,” şeklinde konuştu.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya,” Tabi söylenecek çok şey var ama çok kısa konuşacağız. Hepimiz bir asrın felaketinden çıktık. Burada insanların önce yüzlerine baktım. Maddiyattan öte o kadar manevi bir duygu yüklenmiş ki, bizim için o bile ayrı bir güzellik. Depremin hemen ertesi günü hem Büyükşehir Belediyesi olarak ve tüm ilçe belediyeleri olarak, Hatay’daki devletin tüm kurumları olarak da hepimiz aslında enkaz altındaydık ama ikinci günü gözümüzü açtığımızda yanımızda Şişli Belediyesi vardı. Şişli Belediye Başkanı vardı. Şişli Belediyesi çalışanları, Meclis üyeleri vardı. Ben burada tabii onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yatırım, çok güzel bir tesis. Arsuz halkına hem de Arsuz Belediye Başkanıma da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hatay'a kucak açtınız. Bir anda burada nüfusunuz değişti. Şartlar değişti ama ben Arsuz’u geziyorum. Herkesin yüzü gülüyor. Onun için hepinize de teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
 
Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “Hem Arsuz Kent Konseyi olarak hem de Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği olarak, bundan sonra da yapılacak her türlü etkinlikte destek verecek, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ben bu merkezin kurulmasında gerçekten emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Arsuzlular adına böyle bir tesisin yapılmış olmasından dolayı mutluyum. Gerçekten afet sonrası normalleşmeye dönüş döneminde çok önemli süreçler çok önemli görevler, çok önemli işler yapacak bir merkez kuruluyor. Merkezin içini dolaştığınız zaman ne kastettiğimi çok iyi anlayacaksınız. Düşündüğünüzün çok ötesinde, her şey çok detayıyla düşünüldüğü ve gerçekten yapılandırılmış bir merkez var,” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
'ŞİŞLİ - ARSUZ PSİKO-SOSYAL DESTEK MERKEZİ' AÇILDI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet