Skip Navigation Links

KOSGEB Kredisinden 10 Bin İşletme Faydalandı

HESOB ikinci Başkanı Erol Akın, daha büyük olanaklar sunan KOSGEB kredisinden il genelinde on bin işletmenin faydalanarak esnafın nefes aldığını söyle

KOSGEB Kredisinden 10 Bin İşletme Faydalandı

Gündem   A+a-

 
HESOB Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği ikinci Başkanı Erol Akın, daha büyük olanaklar sunan KOSGEB kredisinden il genelinde on bin işletmenin faydalanarak esnafın nefes aldığını söyledi.
 
HESOB Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği ikinci Başkanı İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, daha önce esnaf kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnafların nefes almaya çalıştığını aktararak “Fakat KOSGEB araya girmesiyle muazzam bir açılım oldu. İki sene ödemesiz, üçüncü yılda 3 taksitle ilerde bu dört beş çevrilebilir ve faizsiz bir kredi muazzam bir destek, Hatay ilimize 10 bin işletmeye kredi verildi” dedi. Toplam 3 milyar lira, eski rakamlarla 3 katrilyon para dağıtıldığını kaydeden HESOB 2. Başkanı Erol Akın “Bu Hatay için muazzam bir para, bu para piyasada döndü, gerçekten sıcak para girişi oldu. Fakat şuan kaynak çok fazla, çünkü Hatay’ın haricinde diğer deprem bölgelerinde kullanıldığı için şu anda kaynakta kısıtlanmaya gidildi. Fakat ocak ayına kadar müracaat edenlerin tamamının müracaatları değerlendirilecek devamlı KOSGEB’le iletişim halindeyiz. Esnaflarımızın işlerini takip ediyoruz. Hangi durumda olduklarını, uluslararası fondan kredi gelecek bunları bekliyoruz. Büyük bir ihtimale 15 güne kadar da kredilerin açılacağını ve daha önce müracaat edenlerin müracaatları da kabul edileceğini biliyoruz” diye konuştu.
 
 
Verilen kredilerin hasarsız, az hasarlı, çok hasarlı, yıkılmış küçük işletme orta işletme ve büyük işletmelere göre değiştiğini ifade eden Erol Akın “200 bin lira ile 1 milyon lira arasında kredi alan arkadaşlarımız oldu. Bu paralar Hatay genelinde döndü. Faizsiz oluşu büyük cazibe, devletimiz sağ olsun faizsiz olarak iki sene ödemesiz, üçüncü sene eşit taksitler halinde ödenecek. Belki de bu eşit taksitleri daha ileri yıllara yayacaktır. Devletimiz bunu da ileriki yıllar gösterecektir. 3 sene sonra bu paranın çok küçük rakamlara geleceğini tahmin ediyoruz.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet