Skip Navigation Links

KİMSE HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ!

CHP'nin 27. Dönem Hatay Millevekili Serkan Topal, Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesine tepki gösterdi.

KİMSE HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYAMAZ!

Gündem   A+a-

 
CHP'nin 27. Dönem Hatay Millevekili Serkan Topal, Lütfü Savaş'ın yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesine tepki gösterdi. Topal, "Nereden bakarsanız yanlış bir karar. Hatay tarihi bir karar verecektir. Neden İmamoğlu, Topuklu Efe'nin adaylığı tepki görmedi de Savaş'ın gördü? Genel Merkez'in oturup düşünmesi lazım" dedi.
 
6 Şubat depremlerinde 50 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Binlerce kişi enkaz altında kaldı. Saatlerce insanlar yakınlarını enkaz altında kurtarmaya çalıştı. Felaketten en çok etkilenen illerden birisi de Hatay oldu. Hatay, adeta yok oldu. Depremzedeler hala çadır ve konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor. CHP, Hatay halkının tepkili olduğu Lütfü Savaş'ı yeniden Büyükşehir Belediyesi adayı olarak gösterdi. Sosyal medyada yurttaşlar Savaş'ın ölümlerden sorumlu olduğunu kaydetti.
Deprem sürecinde çalışmaları ile takdir toplayan CHP 27. Dönem Hatay Milletvkeili Serkan Topal, Savaş'ın adaylığı ile ilgili konuştu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in Savaş'ın adaylığının geri çekilmeyeceği açıklaması da hatırlatılan Topal, şunları dile getirdi:
 
‘HATAY HALKI RAHATSIZ’
 
"Hatay halkı rahatsız. Kendisine oy verenlerin yüzde 95'i rahatsız. Bu konuda halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Hiçbir şey hiç kimse de halkın iradesinden daha değerli değildir. Bu karar kamuoyu vicdanını yaralamıştır. Hatay halkı dönülmesini bekliyor.
 
‘HATAY TARİHİ BİR KARAR VERECEK’
 
Vatandaş tepkili, rahatsız. Bu dayatmadan rahatsız. Anketlerden de çıkmıyor yoklama yapılmadı yapılsa da çıkmayacak. Yüzde 5'lik 10'luk bir kesimde değil, kendisine oy vermeyen taban da değil. Bu bahsettiğim kendisine oy veren taban. Hatay halkı daha iyi bir karar bekliyordu. Ama maalesef nereden bakarsanız yanlış bir karar. Ama ben şuna inanıyorum Hatay tarihi bir karar verecektir."
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet