Skip Navigation Links

Esnafın 1 Nolu Can Simidi Her Zamanki Gibi..

İskenderun’da faaliyet gösteren 1’nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi olağan mali kongresini yaptı.

Gündem   A+a-


ESNAF KEFALET 8.GÜN HABER ile 8gunhaber

Esnafın 1 Nolu Can Simidi Her Zamanki Gibi..
İskenderun’da faaliyet gösteren 1’nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi olağan mali kongresini yaptı.
Her fırsatta esnafın yanında olduğunu dile getiren Şaban Kekeç, Amanos düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede güven tazeledi.
Yönetim Kurulu üyeliklerini Şaban Kekeç başkanlığında Mehmet Ordulu, Adil Köybaşı, Ahmet Hamdi Çelik ve Sedat Tanın’ın yaptığı kooperatifte, 8. Gün Gazetesi ve 8. Gün Haber Portalı Sahibi Gökhan Gökpınar da, Şaban Kekeç ve Mehmet Ordulu ile birlikte Hatay Esnaf Odalar Birliği (HESOB) Genel Kurul Delegeliğine seçildi.
İskenderun 1 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Müdürü Filiz Akın Kaynak, mali tablo ile ilgili sunumunu yaptı.
Hatay Esnaf ve Sanat Odaları Birliği Başkanı A.Kadir Toksöz, İskenderun Belediye Başkan vekili Birsen Akta, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili ve birçok oda başkanının izlediği kongrede konuşma yapan HESOB Başkanı A.Kadir Toksöz, bütün çalışmalarının esnaf ve sanatlar için olduğunu belirterek şunları söyledi ; “DOGAKA, tarım kırsal kalkınmanın da şubelerinin açılması için gerekli çabayı sarfedeceğiz. Esnaf ve Sanatkarlarımız ulaşabileceği bu merkezlere yakın olsun. Bu krediyle ilgili bir mevzu değil. Bir mobilyacı, terzi ben işimi büyütmek istiyorum diyorsa bu esnaf sahibi 3 yıllık esnafsa direk 125 bin liraya kadar direk hibe veriliyor. Bu genelde imalatçı esnafı için, yeni iş yeri kuracaklar için yine 250 bin lira hibe, 500 bin liraya kadarda faizsiz kredi var. Ayrıca Bağkur emekli aylıklarının düzeltilmesi ve kesintilerin kaldırılması için Ankara’da bir çalışma var.Bizler her konuda esnafımızın yanındayız. Bu kongrenin hayırlı olmasını diliyorum.”

Binadan sonra araç ta alacak
Kongreden sonra kısa bir açıklama yapan 1’Nolu Esnaf Kefalet Kooperatif başkanı Şaban Kekeç, 2012 yılının esnaflar için sıkıntılı geçtiğini söyledi.
7 yıldır başkanlık yaptığını ve bu süre içerisinde Kooperatife bir bina kazandırdığını ve gelecek yıllarda da bir araç alacaklarını belirten Şaban Kekeç şunları söyledi; “7 yıldır 1’Nolu Esnaf Kefalet Kooperatif başkanlığı yapmaktayım. 2012 yılın Kooperatifimiz için iyi geçti ama esnaflarımız için biraz sıkıntılı geçti. İnşallah 2013 yılında bu kredilerimizin daha da yükselmesi, esnaflarımıza kredi verebilmek için elimizden gelen gayretleri sarfediyoruz. Esnaflarımız kredilerini zamanında öderlerse bizde kredilerini zamanında onlara ödemiş oluruz. Şimdiye kadar Kooperatifimize yeni bir bina kazandırdık. Bundan sonra bir araç alımı yapacağız inşallah. Bizim esnafa yapabileceğimiz en iyi şey plasmanını yüksek tutabilmek ve kredi sağlamaktır.”
 

Esnafın 1 Nolu Can Simidi Her Zamanki Gibi..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet