Skip Navigation Links

Deprem Acil Destek Kredisiyle İşletmelere 2,37 Milyar Lira Kredi Verildi

6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde 'Deprem Acil Destek Kredisi'nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandığını...

Deprem Acil Destek Kredisiyle İşletmelere 2,37 Milyar Lira Kredi Verildi

Gündem   A+a-

 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde "Deprem Acil Destek Kredisi"nden bugüne kadar 6 bin 924 işletmenin 2,37 milyar lira kredi kullandığını, bu kredinin 566 milyon liralık kar payı veya faiz giderinin tamamının da KOSGEB tarafından geri ödemesiz şekilde karşılandığını bildirdi.
 
Kacır, İyi Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in deprem bölgesindeki işletmelere verilen desteklere ilişkin yazılı soru önergesini yanıtladı. 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilde faaliyet gösteren işletmelere "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" kapsamında 450 milyon dolar kaynak sağlandığını hatırlatan Kacır, bu işletmelere hasar durumu ve işletme ölçeğine göre değişen oranlarda destek verildiğini belirtti. Desteğin açıklandığı 31 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar 39 bin 680 işletmeye 12,8 milyar lira ödeme yapıldığını dile getiren Kacır, "İşletmelerin destek başvurusu ve ödeme süreçleri devam ediyor. Söz konusu destek programıyla depremzede işletmelere ilk 24 ayı ödemesiz olmak üzere 36 aylık faizsiz kredi imkanı sağlandı" ifadesini kullandı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet