Skip Navigation Links

Kadınların Desteği Alınan Her İş Başarılı Olur..

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi uzmanlarının Payas’ta kadınlara yönelik verdiği seminer öncesi konuşan Belediye Başkanı Bekir Altan...

Sağlık   A+a-


Kadınların Desteği Alınan Her İş Başarılı Olur ile 8gunhaber

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi uzmanlarının Payas’ta kadınlara yönelik verdiği seminer öncesi konuşan Belediye Başkanı Bekir Altan:
Kadınların Desteği Alınan Her İş Başarılı Olur..
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı ile Psikolog Esra Bozkurt, Hatay’ın Payas ilçesinde Selim Şahin İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda kadınlara yönelik “Sağlıklı yaşamın sırları” konulu seminer verdiler.
Payas Belediyesi’nin davetlisi olarak seminer veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı sağlıklı yaşamın beslenme açısından önemine vurgu yaparken, Psikolog Esra Bozkurt ise işin psikilojik etkileri konusuna dikkat çekti.
Seminer öncesi bir konuşma yapan Payas İlçesi Belediye Başkanı Bekir Altan, Paya Belediyesi’nin organizasyonuyla spor yapan kadınların isteği üzerine tertipledikleri semineri veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi yönetimi ve uzmanlarına teşekkür ederek, bundan sonra da hem sağlık hizmetlerini hem de eğitim desteğini Gelişim Hastanesi’nden almaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Altan, hanımların desteği alınarak çıkılan her yolda başarısızlığın olmasına imkan olmadığına dikkat çektiği konuşmasında şöyle dedi: “Payas'ta bir bayanımız dedi ki; "Ben bir diyetisyen istiyorum. Ben sofranın başına geçtiğim zaman doymak bilmiyorum" biz de bu konuyla alakalı ne yapabiliriz diye düşündük. Gelişim Hastanesine arkadaşlarımız teklif götürmüşler bu birlikteliği de kabul etmişler. Şuanda bu salon dolu çünkü hanımlara bir iş düştüğü zaman o işin üstesinden gelebiliyorlar. Hanımların desteği alınarak çıkılan bir yolda başarısızlık asla olmaz. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız hanımlar. Bundan sonra daha sağlıklı olmak için çalışacağız. Nasıl sağlıklı olacağız? Gelişim Hastanesinin yöneticileri ekibi hep bizimle birlikte olacaklar.”
Bağımlılık bir esarettir!
Psikolog Esra Bozkurt, kadınlara sağlıklı yaşamın sırlarını anlatırken psikolojik çıkış noktaları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunarak özetle şöyle konuştu: “ Hepimizin bir bağımlılığı var. bunlardan bir tanesi yemek bağımlılığıdır, birazdan Ebru Hanım size bununla ilgili bilgiler verecek. Bu bağımlılıkların altında yatan psikolojik nedenlere değineceğim. Bağımlılık aslında esaret halidir, biz diyoruz ki bağımlı olma özgür ol. Belli başlı bağımlılıklar; Alkol, sigara, madde bağımlılığı, en önemlisi de yeme bağımlılığıdır. Sosyal olarak bizi bir çok işimizden alıkoyan birçok bağımlılığımız var.”
Yemek için mi yaşıyoruz, yaşamak için mi yiyoruz?
Bugüne kadar binlerce insanın fazla kilolarından kurtularak sağlıklı yaşama kavuşmasını sağlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı’yı ilgiyle dinleyen kadınlar, tavsiyelerini de not almayı ihmal etmediler.
Kadınlara kilolardan kurtulmak ve sağlıklı bir yaşama yelken açmak için yapılması gerekenleri anlatan Ebru yıldız Bozatlı şöyle konuştu: “Yaşamımızı devam ettirebilmek adına tabi ki yemek içmek zorundayız. Günümüzde yeme bağımlılığı denilen bir sorun yaşıyoruz. Ne yediğimizi içtiğimizi bilmeden yiyoruz, içiyoruz ama farkında değiliz. Önce kendinize şu soruyu sorun, yemek için mi yaşıyoruz, yoksa yaşamak için mi yiyoruz? Bu soruya doğru cevabı verirsek günümüzde artık hiç obezite yaşanmayacak kalmayacak böyle bir problem. Maalesef ne yediğimizi bilmeden yaşıyoruz. Bazı duygular bizi yönlendiriyor, sıkkınken, moraliniz bozukken, birşeye çok öfkeliyken hemen yemeğe saldırıyoruz. Bir duygusal boşluk var duygusal acımızı yemek ve haz almaya çalışıyoruz. Biz uzmanlar bu konuda sizlere yardımcı oluyoruz. Size vücudunuzun kullanma Kılavuzunu çıkartıyoruz.”
 


Kadınların Desteği Alınan Her İş Başarılı Olur.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet