Skip Navigation Links

'Kamuda Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza'

Memur-Sen İskenderun İlçe Başkanlığı, kamuda kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattı.

Gündem   A+a-


MEMUR-SEN İMZA 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
"Kamuda Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza" Kampanyası
 
Memur-Sen İskenderun İlçe Başkanlığı, kamuda kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattı.
Memur-Sen İl Başkanı Necati Güreş, Boyacılar Parkı'nda düzenlenen imza kampanyasında yaptığı açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu'nun kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduğunu, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi.
 
 
 Güreş, 1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanunu'na tabi kılık kıyafet yönetmeliği çıkarıldığını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Bu yönetmelikte erkek ve kadın memurların ne giyip, ne giyemeyeceği ve kadınların başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı ucube yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Bu dünün Türkiye'sine yakışıyor olabiliyordu. Çünkü on yılda bir bu millete haddi bildiriliyordu. Ancak 12 Eylül 2010 referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye 'evet' diyerek, nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur. Öğrencilere tanınmış olan kılık kıyafet özgürlüğü, öğrenciler ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 8 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlık'a sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz."dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından imza kampanyası başladı.
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet