Skip Navigation Links

Yerle Bir Olmuş Şehri Ortaya Çıkarmak İçin Aday Adayıyım

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Kara İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Yerle Bir Olmuş Şehri Ortaya Çıkarmak İçin Aday Adayıyım Web
TV

Gündem   A+a-

 Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Kara İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Diyap Atar, yönetim kurulu ve üyeleri tarafından karşılanan CHP HBB Başkan Aday Adayı Ayhan Kara, İGC'de 2024 yılının ilk konuğu olarak gazetecilerle buluştu.
6 Şubat deprem felaketini 50 yılda insanların hazırladığına vurgu yapan Ayhan Kara, hiçkimsenin kendini soyutlayamayacağı ve herkesin pay sahibi olduğu bir felaketin acı sonuçlarının yaşandığına vurgu yaptı.
Depremlere sebep olan gerçeklerin irdelenmesi ve hesap sorulmasının önemine dikkat çeken Ayhan Kara, “Sebepleri irdelenmediği sürece, yıkımlara neden olan yapı stoğuna izin veren imzaların sahiplerine hesap sorulmadığı sürece yeni bir hayatı kurarken yeni tavizler ve kişilere özel imar uygulamalarının önü alınamaz. Depremlere dirençli yeni yapı stokunu oluştururken de tarihi ve kültürel dokunun sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılması çok önemli “ diyerek olmazsa olmazları sıraladı.
Yerle bir olmuş büyük bölümü yok olmuş Hatay'ı ve özellikle Antakya'yı nitelikli kadrolarla ortaya çıkarmak amacıyla aday adayı olduğunu belirten Ayhan Kara, “Maalesef şuanda ortada bir şehir de kalmadı, heryer yıkıldı, tarihi ve kültürel dokusunu ortaya çıkarırken de kişilere özel imar uygulamalarının sona erdiği bir anlayışın hakim olması gerekiyor. Kentsel sit ile arkeolojik sitin harmanlandığı bir açık hava müzesi konumundaki Hatay'ı yeniden ortaya çıkarmak, depremlere dirençli yapıları oluşturmak seçilecek belediye başkanının birinci ve tek görevi olmalıdır. Bunun için yola çıktım” dedi.
Depremlerin Hatay halkına yeni bir zorunluluğu dayattığına vurgu yapan Kara, binlerce insanın çeşitli uzuvlarını kaybettiği için bir engelliler ordusunun yaşayacağı gerçeğiyle onlara uygun yaşam şartları oluşturmak gerekliliğinin altını çizdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Yerle Bir Olmuş Şehri Ortaya Çıkarmak İçin Aday Adayıyım  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet