Skip Navigation Links

Hacivat ve Karagöz Çocuklar Tarafından İlgiyle İzlendi

Hacivat ve Karagöz gölge oyunu TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlköretim Okulu'nda sahnelendi.

Yaşam   A+a-


HACİVAT VE KARAGÖZ GÖLGE OYUNU
TOKİ ŞEHİT ÖMER FARUK ADAŞ OKULUNDA SAHNELENDİ
 
Bilgem Turizm tarafından organize edilerek TOKİ Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu Tiyatro salonunda UNİMA Milletlerarası Gölge Oyunu Birliği Komisyon Üyesi veTurizm ve Kültür Bakanlığı Geleneksel Tiyatro Sanatçısı Hayali Ahmet Aksoy tarafından sergilenen Hacivat ve Karagöz gölge oyunu öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Tarihimizin bir parçası ve 650 yıllık kültürel bir mirasımız olan Hacivat ve karagöz gölge oyunu TOKİ Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu öğrencilerine perdeden sunulurken öğrenciler ilk kez izlediği gölge oyunundan oldukça memnun kaldılar. Oyunu gülerek eğlenerek neşe içinde izlediler.
Bilgem Turizm genel Müdürü Dilgan Bilge Taş; “Çocuklarımızın sahnelenen oyunu neşe içinde izlemeleri bizi çok mutlu etti. Bugün burada çocuklarımız oyunu izlerken hem eğlendiler hemde kültürel yönden kendilerini geliştirdiler. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Okul müdürü Ömer Nar; “ Tarihimizin geçmişimizin bir parçası olan Hacivat ve karagöz gölge oyununu okulumuz öğrencilerinin tanıması sevmesi açısından çok güzel bir etkinlik oldu. Değerli sanatçımız Ahmet beye teşekkürlerimi sunuyorum çok güzel çok önemli bir sanatı icra ediyor. Çocuklarımız ve bizler tarihimizin güzel bir parçasını canlı bir şekilde yaşadık. Çocuklarımızın Hacivat ve Karagözü tanımasına katkıda bulunan Bilgem Turizm genel Müdürü Dilgan Bilge Taş’a teşekkür ederiz.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet