Skip Navigation Links

Günlük 10 milyon m³ Karadeniz gazı üretimi de yalan oldu

GÜNLÜK DOĞALGAZ ÜRETMİMİZ 3,6 MİLYON M³’TE KALDI

Günlük 10 milyon m³ Karadeniz gazı üretimi de yalan olduWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Albayrak'a günlük 10 milyon m³ Karadeniz gazı üreteceklerine dair sözü neden yerine getiremediklerini sordu.
 
 
 
GÜNLÜK DOĞALGAZ ÜRETMİMİZ 3,6 MİLYON M³’TE KALDI
 
 
 
Türkiye'nin Karadeniz gazı da dahil aylık üretiminin sadece 110 milyon m³ olduğuna dikkat çeken Güzelmansur:
 
"Haziran 2022'de Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunun müjdesini verdiniz. Nisan 2023'te 'Müjdeler olsun, Karadeniz doğal gazını devreye aldık. Günlük 10 milyon metreküp yani aylık 300 milyon metreküp doğal gaz üreteceğiz' dediniz. Buna göre, mayıs ayından itibaren ülkemizin aylık doğal gaz üretiminin 300 milyon metreküpün üzerinde olması gerekiyor ancak verilere göre, baktığımızda, bu rakamı göremiyoruz. Mesela, son açıklanan eylül ayı verilerinde ülkemizin doğal gaz üretim miktarı sadece 110 milyon metreküp. Karadeniz gazında günlük üretim neden söz verdiğiniz 10 milyon metreküpün çok gerisinde? Siz yanlış mı bilgilendirildiniz yoksa siz mi vatandaşa yanlış bilgi verdiniz?"
 
 
 
Bakan Albayrak ise günlük 10 milyon m³ doğalgaz üretiminin sadece bir hedef olduğunu belirterek Güzelmansur'a şöyle cevap verdi: "İnşallah, ifade ettiğim gibi hedefimiz ilk fazla üretimi 10 milyon metreküpe çıkarmak daha sonra da 40 milyon metreküpe çıkarmaktır. İnşallah bunu da çıkaracağız."
Günlük 10 milyon m³ Karadeniz gazı üretimi de yalan oldu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet