Skip Navigation Links

‘İSKENDERUN AYAĞA KALDIRIYORUZ’

KÖTÜ KOKUYA SON, SUYUN TAHLİYESİNDE GÜÇLÜ ALTYAPI

‘İSKENDERUN AYAĞA KALDIRIYORUZ’Web
TV

Gündem   A+a-

 AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, deprem felaketi yaşayan İskenderun’da yaraları sarmak adına yapılan çalışmalar, planlanan projelerde gelinen nokta ve son durum aşamaları hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarıyla birlikte saha çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Tosyalı, ilgili firma yetkilileriyle bir araya geldi. İller Bankası, DSİ, Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı marifetiyle devam eden yatırımların yer aldığı saha gezisinde ilk olarak, depremde büyük hasar gören ve Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olmasına rağmen İller Bankası tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan İskenderun Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde yürütülen çalışmalar yerinde incelendi.
 
KÖTÜ KOKUYA SON, SUYUN TAHLİYESİNDE GÜÇLÜ ALTYAPI
 
Feza İnşaat’ın Şantiye Müdürü Garip Sönmez, atık su arıtma tesisi, çöken altyapı ve terfi istasyonlarının onarım çalışmalarının tamamlandığını, yoğun yağışlarda yenilenen pompaların saatte 4 bin ton suyu tahliye edileceğini aktardı. Ayrıca, biyolojik arıtma tesisinde kötü kokunun bertaraf edileceğini hatırlattı. Milletvekili Abdulkadir Özel ise, "Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve İller Bankamız tarafından yapımına başlanan İskenderun atıksu arıtma tesisi onarımı yapıldı, atıksu ve yağmursuyu terfi merkezi inşaatında ise sona gelindi. Pompalar artık sağlıklı olarak çalışıyor, olası yağışlarda suyu arıtmaya taşıyacak olan bu istasyon, suyu rdenize tahliye edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye, İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Recep Türk'e ve Bölge Müdürümüz Sayın Muzaffer Akgüner'e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Her adımımız daha güzel ve yaşanabilir bir İskenderun ve Hatay için" dedi.
 
SAHİLE BOYDAN BOYA NEŞTER VURULDU
 
Daha sonra İskenderun sahilinde kıyı tahkimat çalışmalarının yapıldığı alana geçildi. Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, "1550 metrelik bir sahil bandında çalışmalara daha önce başlanmıştı. Deniz taşkınından sonra Ulaştırma Bakanlığımızın katkılarıyla bu alanı 3 kilometreye taşıyoruz. Ayrıca, yaklaşık 45 metre denizin içerisinde de görünmeyen 30-35 metrelik bir bölüm var, enerjiyi açıkta kırıp sahile etkisini ortadan kaldırmayla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bundan sonra olası bir ani yağışlarda ve özellikle dalga hareketlerinde bunun önüne geçmeye çalışmış olacağız. Sahilde dolgu alanların yapıldığı alanın hemen arkasına bir de tahliye boruları yerleştireceğiz. Ki, olası doğal afetlerde gelen suyu anında tahliye edelim. Sahilin bir bütün olarak master planını çıkarıp, bir sonraki aşamada ayrı bir çalışma daha yapacağız” diye konuştu. İlgili firma yetkilisi, kıyı tahkimat çalışmalarını 3 ay içerisinde bitirmeyi öngördüklerini aktardı.
 
BALIKÇI BARINAĞI ONARILIYOR
 
Heyet daha sonra, Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürlüğü tarafından tahkimat çalışmaları devam İskenderun Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Balıkçı barınağında perde duvar, koruyucu mendirek ve rıhtım çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığı, yine 3 aylık bir sürede tamamlanacağı vurgulandı. 6 Şubat’taki depremde rıhtımın etrafını İskenderun Belediyesi doldurarak, önlem almıştı.
 
EN KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK
 
Milletvekili Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, saha gezisi kapsamında geçtiğimiz günlerde hizmete açılan İskenderun Acil Durum Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Başhekim Dr. Veysel Yıldırım hastanenin son durumu hakkında bilgiler verirken, 200 yataklı hastanenin; 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, 1 MR, 1 tomografi, 1 tam kapsamlı laboratuvar, 1 bronkoskopi, 1 endoskopi, 6 FTR, 3 onkoloji, 1 KVC merkezi ve 1 anjiografi ile hizmet verdiğini aktardı. Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, hastanenin hemen yanında yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarında örnek daireleri inceledi.
 
KALICI KONUTLAR HIZLA BÜYÜYOR
 
Milletvekili Özel, TOKİ marifetiyle 3 bin 986 konutun yapımının sürdüğünü, ardından Emlak Konut marifetiyle yapılacak 4 bine yakın kalıcı konutlarla da "Cebike Mahallemizde yapımı süren TOKİ Deprem Konutları şantiyelerinde gece gündüz durmaksızın devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Yarınlarımızı birlik ve beraberlik içinde inşa ediyoruz" dedi. Kalıcı konutlarla, hastaneyi, İskenderun şehir merkezine ve beldelere bağlayacak otoban Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolunu da inceleyen heyet, "Proje bitiminde Cebike Mahallemize, Hastanemize ve Toki evlerimize hızlı bir ulaşım sağlamış olacağız" dedi.
 
‘İSKENDERUN AYAĞA KALDIRIYORUZ’
 
Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, Düğünyurdu saha çalışmasından sonra Denizciler’e geçti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İller Bankası tarafından bakım, onarım ve yenileme çalışmaları devam eden Denizciler Mahallesi Branşman Noktasında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Tosyalı, "Devletimizin tüm imkanları ile şehrimizi ayağa kaldırıyoruz" dedi. Heyet, ardından İskenderun - Toprakkale Arası asfalt yenileme, kavşak, hemzemin geçitler ve köprülü kavşaklar yapım işinin 1. etabı olan İskenderun- Payas bölümünde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.
 
MİLLETVEKİLİ ÖZEL VE BAŞKAN TOSYALI, ARITMA TESİSİNDEN SU İÇTİ
 
DSİ Ekipleri tarafından tüm bakım ve onarımları yapılarak, HATSU'ya teslim edilen su arıtma tesisinde HATSU yetkilileri ile bir araya gelen Milletvekili Özel ve Başkan Tosyalı, tesisin işleyişini gezerek gördü. Milletvekili Özel, Başkan Tosyalı ve HBB İskenderun Koordinatörü Murat Yavuz Savaşçı, tıkır tıkır çalışan tesisten arıtılmış su içti. HATSU yetkilileri, depoda yapılacak temizlikten sonra İskenderun’a arıtılmış temiz suyu vereceklerini aktardı. Ardından Denizciler Mahallesi Branşman noktasında yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla da bu suyun beldeler mevkiine verileceğini hatırlattı. Milletvekili Özel, tüm projeler ışığında maliyetler tutarının 3 milyar lirayı aştığını söyledi.
 
İSKENDERUN BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİ İKİNCİ ZİYARET PROGRAMINA ALINDI
 
Gün boyunca yapılan saha gezisi sonrasında sürenin daralması üzerine basın mensuplarına İskenderun Belediyesi’nin yaptığı hizmetler de ayrı bir programda anlatılacak. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı programda, 300 bin ton asfalt döküm işi, yeni yılın ilk çeyreğinde tamamlanacak olan Ziraat Park, Millet Parkı, Şehir Kütüphanesi, Çocuk Köyü, Sarıseki stadı, Sakarya Mahallesi’nde tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Mustafa Kemal Mahallesi Kapalı spor salonu, çok amaçlı salon, Denizciler’de yapımı tamamlanan Kapalı Spor Salonu, Çok amaçlı salon, sosyal tesis, Cırtıman, Çınarlı, Cebike, Azganlık ve Akarca’da çok amaçlı salon ile birlikte, yapılması planlanan hizmetleri aktaracak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
‘İSKENDERUN AYAĞA KALDIRIYORUZ’ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet