Skip Navigation Links

BAŞARI İSTE’Ğİ KARŞILIĞINI HER ZAMAN ALIYOR

Açıklanan her TÜBİTAK başvuru sonucunda kabul edilen projeleri olan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) yeni bir 1001 projesi başlıyor.

 BAŞARI İSTE’Ğİ KARŞILIĞINI HER ZAMAN ALIYOR

Eğitim   A+a-

Açıklanan her TÜBİTAK başvuru sonucunda kabul edilen projeleri olan İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) yeni bir 1001 projesi başlıyor.
 
İSTE Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa İnci’nin yürütücülüğünü yapacağı “Afet, Elektrik Kesintileri ve Acil Şarj Durumları için Elektrikli Araçtan-Araca (V2V) Şarj Sisteminin Tasarımı ve Deneysel Analizi” projesi TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde hibe almaya hak kazandı. Doç. Dr. İnci, Adıyaman Üniversitesi ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden öğretim elemanlarından oluşan proje ekibiyle elektrikli araç teknolojisinin giderek yaygınlaştığı günümüzde, elektrik kesintileri ve afet durumlarında güç kaynaklarının sınırlı olduğu koşullarda elektrikli araçların kullanımını desteklemek için çalışacak. Doç. Dr. Mustafa İnci ve ekibi, projede elektrikli araçların acil şarj durumları için Araçtan-Araca (V2V) şarj sistemlerinin tasarımı ve bu sistemlerin deneysel analizini hedefliyor.
 
İSTE Ailesinden aldığı her başarı haberiyle gurur ve mutluluk duyduğunun altını çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Gece gündüz çalışmamızın, kurumumuz için sarf ettiğimiz çabanın meyvelerini veriyor olması çok kıymetli. Gerek öğretim elemanlarımızdan gerekse öğrencilerimizden gelen başarılar bizim de çalışma azmimizi arttırıyor. Projesi desteklenmeye hak kazanan Erzin Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Mustafa İnci’ye ve kalbi bizimle olan, eğitim için atan herkese teşekkür ederim. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından elde ettiğimiz başarılar umutlarımızın yeniden yeşermesine vesile oluyor. Sıklıkla ifade ettiğim gibi ülkemizin aydınlık geleceğini hep beraber inşa edecek olan bizleriz.” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet