Skip Navigation Links

Hollanda'dan Gelen Gemi Limana Yanaştı

Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi İskenderun Limanı büyük iskeleye yanaştı.

Gündem   A+a-


HOLLANDA GEM 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
HOLLANDA’DAN GELEN GEMİ LİMANA YANAŞTI
 
  Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda gönderilmesine onay verdiği, Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemi İskenderun Limanı büyük iskeleye yanaştı.
 
  Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Cebelitarık bandralı ''Louise Russ'' adlı 18 bin grostonluk 174 metre uzunluğundaki gemi İskenderun Limanı büyük iskeleye yanaştı.
 
  Hollanda’dan gemiye yüklenen yaklaşık 160 askerî araç ile içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu 60 konteynır, sıhhiye yardım ve bakım ekiplerinin gemiden indirilmesi bekleniyor.

 
 
  NATO üyesi olan Türkiye bu konuda ittifak içerisindeki ortaklarından talepte bulunmuş ve ardından Almanya, Hollanda ve ABD'nin Türkiye'ye ikişer Patriot füze bataryası göndermeleri kararlaştırılmıştı.
 
  Ayrıca Almanya’dan gelen Patriot füzelerinin Kahramanmaraş'a, Hollanda’dan gelen Patriot füzelerinin Adana’ya, ABD’den gelecek olan Patriot füzelerinin ise Gaziantep’e konuşlandırılacağı Dış İşleri Bakanlığı tarafından açıklanmıştı.
 
  Almanya’dan gelen Patriot hava savunma sistemlerini taşıyan Danimarka bandralı "Suecıa Seaways " adlı 24 bin grostonluk gemi ise yüklerini boşattıktan sonra İskenderun Limanından ayrıldı.
 
  Limana indirilen askeri araçların ve içerisinde silah ve teçhizatların bulunduğu konteynırların büyük bir kısmı karayolu ile Kahramanmaraş’ta bulunan Gazi Kışlası'na götürüldü.
 
  İskenderun Limanına giriş yapan gemi 7 Ocak 2013 tarihinde Hollanda'nın Groningen eyaletindeki Eemshaven Limanı'ndan yola çıkmıştı.
 
 
 

Hollanda'dan Gelen Gemi Limana Yanaştı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet