Skip Navigation Links

%860 KİRA ZAMMI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracılarına %860 zam yapmasını Meclis gündemine taşıdı.

%860 KİRA ZAMMI MECLİS GÜNDEMİNDE

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kiracılarına %860 zam yapmasını Meclis gündemine taşıdı.
 
 
 
Hatay’ın Arsuz İlçesi’nde mülkiyeti Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde olan Kuğu Park dairelerinde oturan ve 2023 yılında 1.875 TL kira ödeyen kiracılara, 2024 yılı için kira bedeli olarak aylık 18.000 TL ödemeleri hususunda ihbarname gönderilmişti.
 
 
 
Konuyla ilgili soru önergesi veren Güzelmansur “Kira artışında yasal üst sınır %25 iken, 6 Şubat ve devamındaki depremlerle adeta yerle bir olan ve barınma krizi hala çözülememiş olan Hatay’da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olup açık ihale usulüyle kiralanan konutlara %860 zam yapılmıştır. Depremle adeta yerle bir olan, sağlam konut bulmanın imkânsız hale geldiği, yüzbinlerce insanın zorlu kış şartlarında çadır ve konteynerlerde yaşamaya mahkûm edildiği Hatay’da, depremzede kiracılara Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından %860 kira zammı yapılması ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.
 
 
 
DEPREM BÖLGESİNDE %860 KİRA ZAMMI NE HUKUKİ NE DE VİCDANİ
 
 
 
Güzelmansur, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a “En ağır yıkımın olduğu deprem bölgesi Hatay’da, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olan Kuğu Park dairelerinde oturan kiracıların, kira bedellerinin aylık 1.875 TL’den, 18.000 TL’ye çıkarılması, yani %860 kira zammı yapılması hukuka ve vicdana uygun mu” diye sordu.
 
 
 
CHP’li Güzelmansur’un Bakan’ın yanıtlamasını istediği diğer sorular şunlar:
 
Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetindeki kaç daire/konut/işyeri kiradadır?
Hatay’da Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve işyeri/konut/daire olarak kiraya verilmiş bulunan taşınmazlara 2024 yılı için uygulanan kira artışı oranı nedir? Bu oran neye göre belirlenmiştir?
Kiralık konut/daire/işyeri bulmanın imkânsız hale geldiği Hatay’da, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü kiracısı olan ve tebliğ edilen %860 kira zammını karşılayamayacak olan işsiz, emekli, asgari ücretli depremzede zorlu kış şartlarında tahliye mi edileceklerdir?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet