Skip Navigation Links

İskenderun Patriot Eyleminde Sağ Duyu Kazandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu grup, Türkiye'ye patriot hava savunma sistemlerinin kurulmasını ve NATO'y

Gündem   A+a-


HAVUZLU ÇARŞI EYLEM 8.GÜN HABER ile 8gunhaber

 

Patriot eylemi öncesi sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri alan polis, her türlü provakasyona karşı tetikteydi.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer’in tecrübesi ve gerilim ortamını oldukça iyi yönetmesi dışında, muhatap olarak CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz’la görüşmesi ortamın gerilmemesinde etkili olurken, protesto eylemine katılan gençler ise amaçlarının zarar vermek değil, Türkiye’nin ulusal çıkarları doğrultusunda tepkilerini ortaya koymak olduğunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamadılar.

Şehit Pamir Caddesi Havuzlu Çarşı’da toplanan CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel'in de aralarında bulunduğu grup, bir süre slogan attı. Daha sonra İskenderun Limanı'na yürümek isteyen gruba izin edilmedi.

CHP Hatay Milletvekilleri Eryılmaz ve Dudu ile TGB Genel Başkanı Yücel, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer’le uzun süre pazarlık yaparak, grubun kesinlikle taşkınlık ve olumsuz bir harekette bulunmayacağı sözünü verdikten sonra Müdür Başer, kaldırım üzerinden, slogan atmadan ve siyasi parti bayrak ve sembollerini açmamak şartıyla limana doğru yürümelerine izin verdi.

Sağ duyunun her iki tarafta da hakim olduğu gözlenen patriotları protesto eylemi , provakasyon kaygıları nedeniyle de yetkililerde stres yarattı.

Görüşmenin ardından grubun slogan atmadan ve pankart açmadan kaldırımdan İskenderun Limanı'na yürüyüşü başladı.

Liman önünde açıklama yapan TGB Gienel Başkanı Yücel, Türkiye'de patriot hava savunma sistemlerini istemediklerini ve bu konuda mücadele edeceklerini kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz da, Suriye ile hiçbir sorunun bulunmadığını ve patriot hava savunma sistemlerinin getirilişinin asıl nedenini bildiklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.

İlçeye Hatay'ın yanı sıra Adana, Mersin ve Gaziantep'ten de takviye ekiplerin geldiği gözlendi.


İskenderun  Patriot Eyleminde Sağ Duyu Kazandı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet