Skip Navigation Links

PKK'lıdan İsrail itirafı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2010 yılında, Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırarak 6 askeri şehit eden PKK'l

Gündem   A+a-

İskenderun'da 6 askeri şehit eden 9 PKK'lının yargılanmasına Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Savcılık, saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı grubun sorumlusu Kenan Yıldızbakan için, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 200 yıl hapis, roketatarı kullanan Cengiz Nergiz'in ise 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 320 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Diğer 7 sanık Bayram Daimi, Barış Kızılçay, Musa Ataman, Mehmet Ataman, Mehmet Şah Çetinkaya, Hamdusena Sayan ve Mahmut Nergiz hakkında da 23 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

 

"KAÇMAYIN ŞAKA YAPIYORUZ"

 

 Saldırıda yaralanan askerlerden Taner Adıyaman, son yapılan duruşmadaki ifadesinde olay anını anlatırken, teröristlerin kendilerine "'Kaçmayın şaka yapıyoruz' diye seslendiklerini" söyledi.

Yaralanan askerlerden Muammer Altemur da olay anlarını anlattığı ifadesinde şunları söyledi;

"Saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermek için kütüklükteki şarjörümü tüfeğime takmaya çalışıyordum. Bu esnada sol bacağımın altına iç taraftan şarapnel parçası girdiğini hissettim. Arkadaşım Erol Tavukçu bana 'Kaç canını kurtar' dedi. Sağ elini bana doğru uzatarak git şeklinde işaret yapıyordu. Dönüp baktığımda isabet aldığını gördüm. Ben yerden kalkarak 8 nolu nöbet kulesinin olduğu yere koştum. Bu kulede nöbet tutulmuyordu. Çünkü olayın olduğu yere yakın bir kuleydi. 9 nolu kuleye gidip nöbetçiyi uyardım. Arkadaşım Erol Tavukçu'nun beni kurtarmak için araçtan iteklediği sırada takmaya çalıştığım şarjörüm araç içinde olduğundan silahsız kalmıştım. Diğer nöbet kulesi doğru giderken arkamdan bir teröristin 'Kaçma nereye gidiyorsun oyun oynuyoruz' diye düzgün bir Türkçe ile konuştuğunu duydum."

 

SANIK TERÖRİSTTEN İSRAİL BAĞLANTISINI GÜÇLENDİREN İFADE

 

Öte yandan iddianamede, Mavi Marmara katliamından saatler önce gerçekleşen saldırının İsrail bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları güçlendirecek nitelikteki terörist sanık ifadeleri dikkat çekti. Sanıklardan Barış Kızılçay, saldırıda tim sorumlusu olan Kenan Yıldızbakan'ın İsrailli bir kadınla İsrail'de yaşadığını, kendilerine İsrail halkını destekleyen sözler sarf ettiğini ve İsrail'de bir kişi ile bir inşaat firmasının taşeronluğunu aldığını anlattı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet