Skip Navigation Links

Depremin vurduğu Hatay'da sokak kedilerine destek

Hatay'da depremin etkisiyle sokak hayvanları da zor durumda kaldı. Emine Çayırcık, günlük 50 kediye bakarak onları besliyor.

Depremin vurduğu Hatay'da sokak kedilerine destek

Yaşam   A+a-

 Depremin vurduğu Hatay'da sayıları 50'yi bulan sokak kedilerini besleyen ve hayvanların kendisini sesinden tanıdığını ifade eden Emine Çayırcık, ciğeri eline almasıyla onlarca kediyi çevresine topluyor.Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay'da sokak hayvanları da adeta kimsesiz kalmıştı.
 
Antakya ilçesinin merkezi noktalarında nüfusun azalmasıyla birlikte kediler, yiyecek bulmakta güçlük çekmeye başlamıştı. Sokak hayvanlarını unutmayan devlet kurumları ve hayvansever vatandaşlar oldu. Antakya'da bulunan tarihi Uzun Çarşı'da esnaflık yapan Emine Çayırcık da bu hayvanseverlerden birisi ve günlük 50 kediyi besliyor.
 
Eline ciğeri almasıyla 'pisi pisi' diyerek onlarca kediyi başına toplayan Çayırcık, yaptığıyla da görenlerin dikkatini çekiyor."Günlük yaklaşık 50 tane kedi besliyorum, görünce şaşıranlar oluyor"Sokak hayvanlarını yaklaşık 4 yıldır hayırseverlerin destekleriyle beslediğini belirten Emine Çayırcık, "Antakya merkez Uzun Çarşı'da esnafım. Depremden önce başlamıştım bakmaya yaklaşık 4 yıldır bakıyorum.
 
Hayırseverler maddi ve manevi destek oluyorlar. Kuru mama, yaş mama ve ciğer alıyoruz. Gün içerisinde sürekli bakıyorum. Beni artık tanıyorlar, sesimden tanıyorlar. Sadece pisi pisi demem yeterli. Başkası çağırsa bu kadar gitmezler. Günlük yaklaşık 50 tane kedi besliyorum, görünce şaşıranlar oluyor. Kedileri gördükleri zaman, kedi mahallesi diyenler oluyor" ifadelerini kullandı. - HATAY
 
Kaynak: İHA
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet