Skip Navigation Links

Arsuz’da ‘Kadın Dayanışma Platformu’ Kuruldu

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı.

Arsuz’da ‘Kadın Dayanışma Platformu’ Kuruldu

Arsuz   A+a-

 
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Belediyesi Karaağaç Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen ‘Kadın Dayanışma Platformu’ açılışına katıldı.
 
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kurulan en anlamlı platformundan biri olan ‘Kadın Dayanışma Platformu’ Arsuz Belediyesi, İGEV Kadın Kolları, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Arsuz Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ve Arsuz Gönüllüleri iş birliği ile Karaağaç Ek Hizmet Binasında açılışı gerçekleşti.
 
Açılışına; CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve kadınlar eşlik etti.
 
Şiddet kelimesinin sözlükten bile kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Asaf Güven, “Tüm mücadelemiz şiddetin, ortadan kaldırılması. Hatta daha da ileri gidersek ideal ve hayal edecek olursak, şiddet kelimesini sözlükten kaldıralım. Kadına şiddet ayrıca üstünde durulması gereken bir durum. Ama dayanışma ve birlik içerisinde eminim ki olumlu kazanımlar olacaktır. Burada, kadınların kurmuş olduğu STK’ların bir araya gelerek bu platformu kurmaları demek aslında bu birlikteliğin ve dayanışmanın güçlenmesi anlamına gelir. Biz belediye olarak elimizden ne geliyorsa yaparız. Bundan sonra kadınlarla, çocuklarla veya Arsuz ile ilgili konularda bir araya gelerek birlikte karar alıp uygulamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
Cumhuriyet Halk Patisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Sayın Başkanım ve Behice Hocama; Kadına, 5 yıllık süreçte kooperatifçiliğe ve el emeğine olan desteğini vurgulamadan geçmek olmaz. Kadınların bir arada durması ve dayanışması bizi birbirimize bağlayan en temel unsurlardan biridir. Bu mücadeleler küçük olabilir ama tüm toplum ve şehirlerde olduğu zaman bir çarpan etkisi yaratır. Doğal olarak biz birbirimizi asla bırakmamalıyız. Çünkü kadınlar hem evde hem sokakta hem de iş yerinde her alanda şiddet görüyor. Bizim yapmamız gereken şey birlik içerisinde ve dayanışma içerisinde olmaktır” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet