Skip Navigation Links

HATAY BOŞALIYOR!

HATAYLILARIN MAĞDURİYETİ BİR KHK’YLA GİDERİLEBİLİR

 HATAY BOŞALIYOR!

Gündem   A+a-

 82 AFRİN, 83 KERKÜK DERKEN 31 HATAY ELDEN GİDİYOR
 
 
 
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, iktidarın Hatay’a uyguladığı üvey evlat muamelesinin bedelini Hataylıların canıyla ödemeye devam ettiğini söyledi.
 
 
 
Hatay’ın çözülemeyen sorunlarını dile getirmek adına TBMM’de konuşma gerçekleştiren Çalışkan, depremin en fazla yıkıma yol açtığı Hatay’dan hala cesetler çıkmasının iktidarın sorumsuzluğundan kaynaklandığını belirtti. 82 Afrin, 83 Kerkük hayali kuran iktidarın bu gidişle Dimyat’a pirince giderken eldeki bulgurdan olacağını ve 31 Hatay’ı kaybedeceğini ifade eden Çalışkan, Hatay’da vatandaşların desteklenmesini, kira yardımının uzatılmasını, projelerin bir an önce tamamlanmasını istedi. Milletvekili Çalışkan, alkışlar arasında yaptığı konuşmasında; “Tabii, konu, Hatay ve deprem olunca doğal olarak yürekler dağlanıyor. Maalesef ki depremin üzerinden dokuz aya yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen hâlen sorunlar çığ gibi hatta katlanarak devam ediyor. 6 Şubat depreminde cenazelerin yarıdan fazlası Hatay'dan çıktı. Depremin üzerinden sekiz ay geçmiş olmasına rağmen geçtiğimiz hafta enkaz altından 3 cenaze çıktı ki bunu takdirlerinize bırakıyorum. Bu vefat eden, enkaz altından cesedi çıkan insanların ailelerinin yerine kendinizi koyun, acaba hâlen daha enkaz altında ceset var mı? Elbette bu sorumsuzluğun, vicdansızlığın, ihmalkârlığın Hatay'a üvey evlat muamelesi yapmanın en bariz göstergesi.
 
 
 
HATAYLILARIN MAĞDURİYETİ BİR KHK’YLA GİDERİLEBİLİR
 
 
 
Elbette bugün Hatay ulaşım sorunu yaşıyor, sağlık sorunu yaşıyor, barınma sorunu yaşıyor, güvenlik problemi yaşıyor, temel ihtiyaç maddelerinde sıkıntı yaşıyor. Elbette en önemli problemlerden birisi ulaşım. Hâlen Samandağ yolu, hâlen Narlıca-Altınözü yolu bitirilemedi. Bununla beraber Belen Geçidi Türkiye'nin en önemli geçitlerinden birisi olarak hâlen ihmal ediliyor. Ben burada AK PARTİ yöneticilerine şunu tavsiye ederim ki: Seçime girerken madem belediyeyi almaya heveslisiniz halka bir yüzünüz olsun, yüz kızarmadan oy isteyeceğiz bir icraatınız olsun. Bunun için de mümkünse Belen Geçidi'ni programa aldığınızı, ödenek çıkardığınızı, temel atacağınızı ve 2024 içerisinde de faaliyete geçeceğini belirtin. Burada Hatay'ın çok özel korunmaya ihtiyacı var. Burada bazı arkadaşlar kanunda özel statülü il gibi bir imkân olmadığını belirtiyor. Elbette bu Meclis, bu ülke şapkadan tavşan çıkarıldığına çok defa şahit oldu. Bugün de istenilirse nice hukuksuz KHK'lere şahit olmuş bu ülkede, Hatay halkının haklı davasına, mağduriyetinin giderilmesi üzerine pekâlâ bir KHK çıkartılabilir, böylece problemler çözülür. Bugün hâlen Hatay'ın belkemiği Uzun Çarşı esnafı mağdur, ne yapılacağı bilinmiyor; bir taraftan "Yıkacağız." bir taraftan "Tamir edeceğiz." deniyor. Aynı şekilde, ayakkabıcı esnafı, mobilyacı esnafı mağdur, sanayi sitesi esnafı mağdur. Hatay devletine, milletine bağlı bir şehir.
 
 
 
82 AFRİN, 83 KERKÜK DERKEN 31 HATAY ELDEN GİDİYOR
 
 
 
Değerli Başkanımızın bizzat yerinde de gördüğü gibi Hatay büyük mağduriyet yaşıyor. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 55 vatandaşımız şehit oldu, katledildi bir iç hesaplaşma uğruna; buna rağmen yüreğine taş bağladı, sesini çıkarmadı. Onun için bugün Hatay'ın bir millî güvenlik problemi olduğu düşünülmeli. Hatay boşalıyor arkadaşlar, atasözünde olduğu gibi, Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olma tehlikesi var. Siz "82 Afrin, 83 Kerkük" derken 31 plaka Hatay elden gidiyor, Hatay boşalıyor, Hataylı insan geleceğini göremediği için, belirsizlik olduğu için başka illere taşınıyor. Bugün acilen yapılması gereken şey, Hatay'ın problemlerinin çözülmesi, kira yardımının uzatılması, kamunun her türlü teşvikte bulunması. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet