Skip Navigation Links

Afetten Sonra Yaşam Forumu Hatay Buluşması:

Yerel ve Ulusal STK'lar Biraraya Geldi

Afetten Sonra Yaşam Forumu Hatay Buluşması:

Gündem   A+a-

 Hatay, 23 Kasım 2024 — Afetten sonra yaşamın iyileştirilmesine yönelik düzenlenen
"Afetten Sonra Yaşam Forumu", Hatay'ın Gözcüler mahallesinde gerçekleştirildi.
 
Hayata Destek Derneği, Türk Kızılay, TEGV, TOG, Hatay Engelli Hakları Derneği, SEDYAD, Hatay Deprem Dayanışması, Öğretmen Ağı gibi sivil toplum kuruluşunun (STK) katıldığı etkinlikte on altıdan fazla yerel ve ulusal STK deprem sonrası yapılan çalışmaları, ihtiyaçları ve kaynakları masaya yatırdı.
 
Etkinlik, afetin ardından toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve sürdürülebilir çözümler üretmek amacıyla bir araya gelen STK'ların iş birliklerini ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıdı.
Gözcüler mahallesi muhtarı Züher Ekenel’in de aralarında bulunduğu konuşmacılar, iyileşme sürecinde STK'ların rolünü vurguladılar. Züher Ekener, gençlik merkezi projeleri için sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, bu tür iş birliklerinin toplumun iyileşme sürecine katkıda bulunacağını ifade etti. Argüden Yönetişim Akademisi temsilcilerinden Gamze Talay yürütülen sosyal çalışmalarda iyi yönetişimin rolünü vurgularken, Birleşmiş Milletler Alan Bazlı Koordinasyon Ofisi (ABC) Hatay Koordinatörü Ayşenur Çetin sektörel buluşmalarının önemine değindi.
 
Tüm gün süren etkinlikte uzun vadeli projeler ve yerel kaynakların etkin kullanımı gibi konular ele alınırken katılımcılar, afet sonrası toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerini tartıştı ve farklı bölgelerdeki STK'lar deneyimlerini paylaştı. Etkinliğin bir diğer önemli amacı da yerel ve ulusal STK'lar arasındaki diyaloğu ve iş birliğini arttırmaktı. Bu bağlamda, Yerel İnsanı Forum (TİF) Saha Temsilcisi Didem Kalafat konuşmasında yerel STK'ların kapasitelerini attırmanın gerekli olduğunu vurgularken katılımcılar arasında bilgi ve kaynak paylaşımını teşvik eden bir ağ oluşturulması konusunda fikir birliğine varıldı. Ayrıca, STK'ların afet yönetiminde daha etkin rol alabilmeleri için gerekli beceri ve kapasitelerin geliştirilmesine yönelik atölye çalışmaları ve eğitim programları düzenlenmesi planlandı.
 
Life After Disaster inisiyatifinin kurucusu Mesut Bilgili'nin moderatörlüğünde gerçekleşen Afetten Sonra Yaşam forumunun ikinci buluşması, Ankara'da düzenlenecek. Bu buluşmanın, STK'ların afet yönetimide daha etkin rol alabilmeleri için önemli bir platform oluşturması bekleniyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet