Skip Navigation Links

Belen Yoluna Yeni Yılda Başlanıyor

Vali Masatlı; Belen yoluna birkaç aya kadar başlanacağına, Hassa-Dörtyol tüneline başlandığını belirtti.

Belen Yoluna Yeni Yılda Başlanıyor

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, Belen’de mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcıları, Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Gül, ilçede hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile mahalle muhtarları katıldı. Vali Masatlı, Hatay genelinde iyileştirme, ihya ve inşa çalışmaları kapsamında şu ana kadar yapılan faaliyetlerden bahsederek, yıkılması ve enkazı kaldırılması gereken 267 bin bağımsız bölümden oluşan toplam 80 bin binanın, yıkım ve enkaz kaldırma işlerinde sona yaklaşıldığını belirtti.
 
‘HAK SAHİPLİĞİNDE, TÜM AFETLERİN TOPLAMI İLİMİZ KADAR ETMİYOR’
 
Vali Masatlı, 297 bin hak sahibi vatandaşımızın olduğunu ve müşterek hak sahipliği düşüldüğünde bu sayının 240 bine indiğini belirterek, 1970’den 6 Şubat’a kadar ülkemiz genelinde meydana gelen tüm afetler sonucu ortaya çıkan hak sahipliği toplamının, ilimiz kadar etmediğini vurguladı. Afetin ilimize verdiği hasarın boyutunun ne denli büyük olduğunu ortaya koymak için bu verinin bile tek başına yettiğini ifade etti.
 
İlimiz genelinde yapılan çalışmalar içerisinde yer alan Konteyner kentler ve kalıcı konutlar hakkında da bilgi veren Vali Masatlı, “Şu an itibarıyla valilik olarak bizim yönettiğimiz, 50 bini aşkın konteynerimiz mevcut. Bunlarda kalan vatandaşlarımızın sayısı da 165 bine ulaştı. Kırsalda kalan vatandaşlarımıza da 12 bin konteyneri teslim ettik. Bunları da hesaba kattığımızda 210 bin insanımızın konteynerlerde barınmasını sağladık” diyerek sözlerine şunları ekledi: “İlimizde bu zor süreçte ticari hayatın da sağlanması gerektiğini bildiğimizin için ilk günlerden itibaren prefabrik çarşılara da yoğunlaşarak onların yapımına başladık. Toplamda 6.283 adet planladığımız prefabrik iş yerlerinden 4258 adedini esnaf ve sanatkârlarımıza teslim ettik.”
 
HER DÖRT OKULDAN BİRİ HASAR GÖRDÜ
 
Depremde her dört okul binasından birinin hasar gördüğünü ve buna rağmen okullarımızın açılışının yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirildiğini belirten Vali Masatlı, deprem öncesi 434 bin olan öğrenci sayısının haziranda 313 bine düştüğünü ve şu an 398 bine ulaştığını, aileler de katıldığında yaklaşık 350 bin insanımızın geri dönüşünün sağlanılmış olduğunun altını çizdi.
 
HATAY’DA 32 BİN 314 KONUT YAPILIYOR
 
Kalıcı konutların yapılması noktasında Devletimizin uyguladığı TOKİ, Köy Evleri, Kentsel Dönüşüm ve Yerinde Dönüşüm yönteminin olduğunu dile getiren Vali Masatlı, gelinen noktada istatistiki değerlerden bahsederek: “32.314 konutun TOKİ kapsamında yapımına devam edildiğini ve bu konutlardan 4-5 bin konutun 2023 Aralık sonuna kadar teslim alınacağını geri kalanın ise 2024 Temmuz- Ağustos gibi bitirileceğini söyledi.
 
Bunun yanında 6847 köy evi ihalesinin yapıldığını ve 240 adedinin teslim edildiğini, 3.200 adedi işyeri toplamda 19.967 konuttan oluşan 2’si meydan 35’i konut projesi olmak üzere 37 kentsel dönüşüm projesinden 15 tanesine başlanıldığını dile getirdi.
 
Vatandaşlarımızın kendi sorumluluğunda olan ve yeri uygun olması koşuluyla zemin etüdü, projelendirme ve yapı denetimi Devletimiz tarafından yapılacak olan Yerinde Dönüşüm için de 99 bin vatandaşımızın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Vali Masatlı, ilimiz genelindeki yeni yapılan ve yapımı devam eden sağlık tesislerine de değinerek şunları söyledi:
“Defne hastanemizin ameliyathaneleri tamamlandı ve tam kapasite hizmete açıldı.
İskenderun Devlet Hastanesi’ni de on-on beş içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Antakya Devlet Hastanesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Erzin, Payas ve Altınözü ilçelerimiz için de ihaleleri bitirdik, inşaat sürecine en kısa zamanda geçeceğiz.”
 
BELEN HÜKÜMET KONAĞININ TEMELİ ATILIYOR
 
Belen Hükûmet Konağı’nın temelinin de aralık sonu ya da ocak başı gibi atılacağının müjdesini veren Vali Masatlı, Valilik binamızın da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin küçük bir modelini oluşturduğu ve ihale aşamasında olduğu ve diğer ilçelerimizin hükûmet konaklarının yapımının devam ettiğini ve kurum kampüsleri oluşturarak Valiliğimize bağlı kurumların bir yerde olması sağlanacağını belirtti.
Havaalanının yapımının devam ettiğini ve ikinci bir pisttin yapılacağını, Belen yoluna birkaç aya kadar başlanacağına, Hassa-Dörtyol tüneline başlandığını belirten Valimiz, İlİmiz genelindeki küçük sanayi ve organize sanayi bölgeleriyle ilgili çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.
 
KAYIPLAR DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR
 
Tüm bunlara ek olarak depremde zarar gören kültürel değerlerimizin; restorasyon, ihya ve inşa çalışmalarına devam edildiğini de hatırlatarak depremde arı, tavuk, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin kayıplarının da Devletimiz tarafından karşılandığını da belirtti. Muhtarlara da özellikle seslenen Vali Masatlı, “Sizlerle yüz yüze geldik ve yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı konuştuk. Yapacaklarımızı, süratle yapacağız. Sizlerden de gelen talep ve isteklerinizin notlarını alıp planlamalarımızı yapacağız. İnşallah daha güzel bir Belen’i hep birlikte inşa edeceğiz. Bu süre zarfında sizlerin de bize destek olarak çok çalışmanız gerekiyor. Birlik beraberlik içerisinde çalışıp, ilimize ve vatanımıza en iyi hizmeti etmeliyiz” dedi. Vali Masatlı’nın konuşmalarından sonra söz alan muhtarlar, sorumlu oldukları mahallelerindeki çalışmalardan bahsedip mahallelerinin eksiklikleri ve ihtiyaçlarının neler olduğunu dile getirdi.
 
Vali Masatlı gün içerisinde Belen Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı İbrahim Gül’den belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet