Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Savunma Harcamaları Türkiye'nin Sigorta Harcamalarıdır

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’nin savunma sanayisinde geldiği son noktayı değerlendirdi.

Gündem   A+a-

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU:
‘SAVUNMA HARCAMALARI, TÜRKİYE’NİN SİGORTA HARCAMALARIDIR’
 
AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Türkiye’nin savunma sanayisinde geldiği son noktayı değerlendirdi.
 
Türkiye’nin bölgesinde ağabeylik misyonunu arttıracak ve terörle mücadelede silahlı kuvvetlerin gücünü katlayacak projelere imza attığına vurgu yapan Türkoğlu, Türkiye’nin stratejik önemi gereği yeni bir milli savunma stratejisine ihtiyaç duyduğunun altını çizdi.
 
Soğuk Savaş dönemi sonrasında Türkiye’nin güvenliğine yönelik oluşan tehdit ve risklerin geçmişe oranla ciddi bir farklılık gösterdiğini kaydeden Türkoğlu; “Soğuk savaşın sona ermesi ve iki blok arasındaki mücadelenin nihayetinde dünyada küreselleşme olgusu hızlı bir ivme kazanmıştır. Küreselleşmeyle beraber yenidünya düzeni arayışı, tehdit kavramının da içeriğinin değişmesine sebebiyet vermiş ve düşman algısı da farklı bir boyut kazanmaya başlamıştır. Tehdit ve riskler belirgin ve kitlesel boyutundan çok değişken ve belirsiz bir boyuta doğru evrilmiştir. Uyuşturucu, kitle imha silahları, uluslar arası terörizm, etnik çatışmalar, tehdit kavramını geleneksel tanımının dışına çıkarmıştır” dedi. Türkiye’nin Kafkaslar, Balkanlar, Ortadoğu’nun merkezinde ve küresel güçlerin menfaatlerinin kesişim noktasında yer alan bir ülke olarak stratejik değerini her zaman koruduğuna atıf yapan Türkoğlu, ulusal bağımsızlığı, toprak bütünlüğünü muhafaza etmek için Türkiye’nin savunma politikalarının artık yerli silahlanma ile güçlendirildiğini söyledi.
 
Sadece bulunduğu bölgeye değil, aynı zamanda diğer bölgelere yönelik de tüm stratejileri etkileyebilme potansiyeline sahip yeni bir strateji ve güvenlik üreten, güçlü ve vizyoner bir Türkiye’yi inşa ettiklerine vurgu yapan Türkoğlu; “Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ prensibinin ışığında tespit ettiğimiz savunma politikamızın temeli, her türlü uluslar arası çatışmalarda gerginliklerin azaltılmasına, adil ve kalıcı bir barışın inşasına katkı sağlamaya ve aynı paralelde kendi toprak bütünlüğümüzü muhafaza etmeye dayanır” dedi.
 
“ÜLKEMİZİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SİGORTALIYORUZ”
 
Türkiye’nin askeri caydırıcılığının sadece asker ve silah sistemlerinin sayısına bağlı olmadığını dile getiren Türkoğlu, bu unsurların etkinlik gücü, kullanım kapasitesi ve uluslar arası ölçekte insancıl bir gayeye yönelik değerleri ile ölçüldüğünü söyledi. Türkiye’nin bölgesinde üstlendiği misyonun temelini ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, siyasi istikrarın tesisi ve bölge ülkelerinin dünya ile entegrasyonunun sağlanmasına yönelik hedefleri içerdiğini ifade eden Türkoğlu; “Tüm bu hedeflerin gerçekleştirilmesine yönelik de milli savunma sanayisini güçlendirmek gerekir. Milli Savunma Sanayisi’ne yönelik yapılan harcamalar, Türkiye’nin sigorta harcamalarıdır. Bu harcamalarla biz AK Parti hükümeti olarak bağımsızlığımızı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sigortalıyoruz. Artık Türkiye olarak 24 milyar dolarlık savunma sektörü modernizasyonumuzun % 90’ını kendi ülkemizde yapıyoruz ve bu alanda dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz. Türkiye ilk defa kendi imkânları ile tasarlayıp ürettiği GÖKTÜRK -2 uydusunu geçen ay ve RASAT uydusunu da önceki yıl uzaya fırlattı. İlk milli tankımız ALTAY’ın tasarımı tamamlandı. FIRTINA ve PANTER adı verilen ileri teknoloji ürünü 40 km menzilli obüs toplarımızın seri üretimlerine başladık. ANKA ile insansız hava aracı üreten dünyada 3. ülke konumundayız. Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu bütün savaş gemileri özel sektör işbirliği ile artık Türkiye’de tasarlanıp üretiliyor. İlk yerli helikopterimiz olan ATAK için üretim safhasına geçildi. Bir zamanlar F4, F16, C-130, T-38 gibi uçaklarımızın modernizasyonu için İsrail’in eline bakan ülkemiz, artık bu modernizasyonları kendisi gerçekleştirir oldu. Terör saldırılarına ve mayına karşı korumalı olan KİRPİ adını verdiğimiz araçların üretimi tamamlandı. MOBESE adı verilen Kent Güvenlik Sistemi’ni kurarak suç işlemeye karşı ciddi bir caydırıcılık önlemi aldık. Hatay’ın Dörtyol ilçesinde de hayırseverlerimizin desteği ile 4 katlı MOBESE binasını en kısa sürede tamamlayacağız. 2023’ün büyük Türkiyesi’ni hedeflerken, esasında 2071’in süper gücünü de bugünden inşa ediyoruz” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş