Skip Navigation Links

Ordu'da 90 Santimetre Uzunluğunda Kabak Yetiştirildi

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir çiftçi, tarlasında 90 santimetre uzunluğunda ve 15 santimetre genişliğinde kabak yetiştirdi.

Ordu'da 90 Santimetre Uzunluğunda Kabak Yetiştirildi

Yerel   A+a-

Cüneyt Gözüdik adlı çiftçi, Hatay ilinden getirdiği kabak tohumunu ektiğinde çevredekilerin 'yetişmez' demesine rağmen kabağın büyüdüğünü söyledi. Gözüdik, sonucun kendisini de şaşırttığını belirterek, 'Tohumu ilk ektiğimde bana Karadeniz Bölgesi'nde yetişmeyeceğini söylediler. Denedim ve sonuç böyle oldu, biz de şaşırdık' dedi.Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir çiftçi, tarlasında 90 santimetre uzunluğunda ve 15 santimetre genişliğinde kabak yetiştirdi.
 
İlçenin Büyükkoç Mahallesi'nde çiftçilik yapan Cüneyt Gözüdik, Hatay ilinden getirdiği kabak tohumunu tarlasına dikti.Bir süre sonra büyümeye başlayan kabak son haliyle görenleri şaşırttı. 90 santimetre uzunluğa erişen kabağın eni ise 15 santimetreye ulaştı.Tohumu ektiğinde çevredekilerin 'yetişmez' demesine rağmen kabağın büyüdüğünü söyleyen Cüneyt Gözüdik, sonuca kendisinin de şaşırdığını belirterek, "Tohumunu Hatay'dan getirdim. Hatay'da bu kadar büyümüyor diye biliyorum. Tohumu ilk ektiğimde bana Karadeniz Bölgesi'nde yetilmeyeceğini söylediler. Denedim ve sonuç böyle oldu, biz de şaşırdık" diye konuştu.
 
Kaynak: İHA
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet