Skip Navigation Links

İTSO'da Halil Şahin Dönemi Kapandı

17 yıldır başarıyla yürüttüğü görevi İTSO Başkanı Halil Şahin, 2 şubat tarihinde gerçekleşecek olan İTSO başkanlık seçimine girmeme kararı aldı

Gündem   A+a-

 
 
17 yıldır başarıyla yürüttüğü görevi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, 2 şubat tarihinde gerçekleşecek olan İTSO başkanlık seçimine girmeme kararı aldı.
Ocak ayı meclis toplantısında duygulu bir şekilde son konuşmasını yapan Halil Şahin cümlesinin sonlarında gözyaşyarına hakim olamadı. 17 yıl yürüttüğü İTSO başkanlık görevinde yaptığı hizmetleri anlatan Şahin, bundan sonraki gelecek olan yönetimin İTSO’yu daha iyi yerlere getirebileceğini söyledi. Halil Şahin konuşmasının devamında şunları söyledi;
Değerli meclis üyeleri sizler yine %60 meclis üyesi olarak kalacaksınız. Bütün seçime giren temsilcilerden ricam, seçimin sağ duyunun hakim olduğu ve seçim sonrası birbirinize en samimi ve içten duygularla samimiyet içerisinde geçirmenizi temenni ediyorum. Ben inanıyorum ki bu seçimde de odamıza yakışır bir başkan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri seçileceğinden hiç kuşkum yoktur. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına 09.04,1992 yılında meclis üyesi olarak girdim. 4 yıl İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde yönetim kurulu üyeliği görevini yürüttüm. Bu görev süre içerisinde her zaman bölgemizdeki sanayicilerimizin önlerini açmak için olumlu çalışmalarda bulundum. 08.12.1995 tarihindeki oda seçimimizde tekrar meclise girdim. İlk toplantıda oda başkanlığına getirildim. O günden buyana 4 dönem başkanlık görevimi aralıksız olarak sürdürüyorum. Kısacası İTSO’ya 21 yıl 3 ay meclis üyeliği bunun 17 yıllık bölümünü de yönetim kurulu başkanı olarak tamamladım. Kesintisiz 17 yıl İTSO Başkanlığının verdiği onur ve gururla karşınızdayım. Bu geçen 17 yıllık bölümde arkadaşlarımızla birlikte imkanlarımızı seferber ederek sosyal, ekonomik çalışmalar yaparak bölgemizin ekonomik olarak kalkınması, eğitim düzeyinin yükseltilmesi bölgemizdeki istihdamın arttırılması ve toplumumuzun sosyal yönde geliştirilmesi için çok çalıştık. Mustafa Kemal Üniversitesi kampusuna 4 tane fakülte kazandırdık.
 
Bugün 3. olan Gemi Mühendislik fakültesinin temelini sizlerle birlikte attık. İnşallah Hukuk Fakültesinin temelini de önümüzdeki yıl yeni yönetim atacaktır. Şehrimize kazandırdığım en kalıcı yatırım bu olmuştur diye düşünüyorum. 17 yıllık başkanlık sürecimde yakın çalışma arkadaşlarımdan 1 meclis başkanı 3 tanede yönetim kurulu üyemi kaybettim. Bu değerli arkadaşlarım İTSO için canla başla, çok özverili bir şekilde görev yapmışlardır. Allahtan rahmet diliyor anıları önünde saygıyla eğiliyorum. 17 yıllık başkanlık dönemimde gerek yönetim kuruluyla gerek meclis üyeleriyle yaptığım toplantılarda, haddimizi aşan kırıcı tartışmalar olmuştur. Bu yapmış olduğumuz tartışmalar tamamen odamızın ve şehrimizin menfaatleri için yapılmıştır. Bu toplantılarda kırdığım olmuşsa hepsinden özür diliyorum. Bu tartışmalar daha iyi hizmet verebilmek için yapılmış olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu benim en buruk ve en onurlu yaptığım son konuşmam. İTSO’nun önümüzdeki seçimlerine katılmayacağım. Benim için bu onurlu görev bitmiştir. Bundan sonra inanıyorum ki görevi teslim alacak arkadaşlarımız odamızı bizden daha iyi yöneteceklerdir. İTSO bayrağını daha yükseklere taşıyacaklardır. Benden sonra gelecek arkadaşlardan rıcam, odaya siyaseti sokmamaya özen gösteriniz, bölgemizin sosyal yapısı göz önünde bulundurularak ırkçılığa, ayrımcılığa, meshepcilige müsaade etmeyiniz. Bu güzel odamıza nifak sokturmayınız. Bütün seçime girecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Benim bütün aday arkadaşlarımıza eşit mesafede olduğumu bilmeni istiyorum. Ordan,buradan duyacağınız dedikodulara inanmamanızı istiyorum. Hiçbir arkadaşımın yanında ve arkasında değilim, herkese eşit mesafedeyim. Şehrimize güzel şeyler kazandırabildiysek sizin bana olan güveniniz sayesinde olmuştur. Bugüne kadar görevimi yaparken bana destek olan başta eşime ve aileme, görev yaptığım tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, bütün meclis üyesi arkadaşlarıma, İTSO’da görev yapan bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet