Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“ÖTV’deki Artış 2. El Piyasasını Canlandırdı”

Tayfur Oto Galeri İşletmecisi Tayfur Görgen ÖTV’deki artış nedeniyle sıfır araçların 2 ila 4 bin TL arasında zamlandığını söyledi.

Ekonomi   A+a-

“ÖTV’DEKİ ARTIŞ 2. EL PİYASASINI CANLANDIRDI”
 
Tayfur Oto Galeri İşletmecisi Tayfur Görgen ÖTV’deki artış nedeniyle sıfır araçların 2 ila 4 bin TL arasında zamlandığını bununda 1600 cc ikinci el araçlarda satışların artmasına neden olduğunu belirtti...
Dörtyol Devlet Hastanesi karşısında üç yıl önce açtığı galerinin Dörtyol’da bugün artık bir marka haline geldiğini belirten Tayfur Otomotiv işletmecisi Tayfur Görgen, motor hacmi 1600 cc'ye kadar olan araçların vergisinin artırılmadığını, motor silindir hacmi 1600-2000 cc arasında olan araçlarda vergi oranının yüzde 60'tan yüzde 80'e, motor silindir hacmi 2000 cc'nin üzerinde olan araçlarda yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltildiğini hatırlatarak; “Galericiden araç alma konusunda bazı ön yargılar var, bunlar yanlış. Hiç bir galerici bir aracı yüksek fiyata satamaz. Herkes alacağı aracın piyasasını araştırıyor. 17 bin liralık arabayı bir galerici 20 bin liraya satamaz. İnsanlarda galericilere karşı bir ön yargı var. Galericiye gelen vatandaş, pazarlık yapıyor alım kolaylığı sağlanıyor. Biz burada esnafız; yerimiz, yurdumuz belli. Sorunlu bir araç aldığında kişi bizi rahatlıkla burada bulabilir. İkinci el araç galericiden alınmalı." dedi.
Ayda ortalama 25 araç sattıklarını ifade eden Tayfur Görgen galerindeki araçların en fazla 3 yıllık olduklarını 2009 modelin altında araç satmamaya özen gösterdiklerini belirterek; "Araç alan olduğu kadar satan da çok. Alıcının da fazlalaştığını hissediyoruz. Ayda ortalama 25 araç satıyoruz. Tatil dönemlerinin başlangıcında bu oran daha da artıyor. İşlerimiz şu anda iyi. Satışlardan oldukça memnunuz ve müşterilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz." dedi.
Tayfur Görgen ÖTV’deki artışın ikinci el satışlarını olumlu yönde etkilemiş olmasına rağmen akaryakıt fiyatlarındaki artışın alıcıyı ürküttüğünü, silindir hacmi düşük olan araçlardaki satışların daha fazla olduğunu da belirterek; “Araçlarını bir üst modele yükseltmek isteyen müşterilerimiz daha önceleri ilk olarak araçlardaki artan konfor özelliklerine dikkat ederken artık ilk olarak silindir hacmini sormaktalar. Çünkü 1600 cc'nin üzerindeki araçların ikinci ellerinde fiyat artışı fazla olmadı. Bu tip araçların sıfırlarının satışı yüzde 80'lere varan oranlarda düştü. İkinci eli ise hareketlendi. Ayrıca döviz artışı da otomobil fiyatlarına yansıdığı için araçların fiyatı arttı. Dolayısıyla temiz ve 2008 model üstü ikinci el otomobillere rağbet arttı. İkinci el piyasası birinci elden daha kuvvetli'' dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş