Skip Navigation Links

Dörtyol’da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları canlandırılacak

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Numan Mehmet Arı, Kuzucu Belde Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u ziyaret etti.

Gündem   A+a-


 
Dörtyol’da unutulmaya yüz tutmuş el sanatları canlandırılacak.
Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Numan Mehmet Arı, yürütülen proje kapsamında Kuzucu Belde Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u ziyaret etti.
Arı, bölgede unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılması için çalışma başlatıldığını belirterek,”Bu anlamda belde belediye başkanlarını ziyaret ederek projeye destek istiyoruz. Onlardan beldelerinde Ahşap oymacılığı, Köşkerlik, Bakırcılık, Bıçakçılık gibi işlerle uğraşan kişilerin tespiti için bilgi alıyoruz”dedi.
Arı,”bu tip mesleklerle uğraşanlara çeşitli destekler verilecek. Bölgemizde 35’e yakın unutulmaya yüz tutmuş meslekler var. Bunlar bizim geleneklerimizde bulunan tarihi anlamı olan meslekledir. Gelişen teknoloji bazı mesleklerin yok olmasına neden olmuştur “şeklinde konuştu.
Toksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” unutulmaya yüz tutmuş el sanatları canlandırılacak olması bizleri son derece memnun etti. El emeği göz nuru dediğimiz ürünleri artık bulmakta zorlanıyoruz. Bu el sanatları tarihimize geçmişimize ışık tutmakla beraber bu tarz projelerin her zaman destekçisi ve yardımcısı olmaya hazırız.”dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet