Skip Navigation Links

KIRIKHAN’DA CUMHURİYETİN 100.YIL COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkhan’da da büyük bir coşkuyla kutlandı

KIRIKHAN’DA CUMHURİYETİN 100.YIL COŞKUSU

Kırıkhan   A+a-

 
Cumhuriyetin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde aziz milletimizin, vatan ve bağımsızlık uğruna verdiği eşsiz mücadelenin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü büyük bir gurur ve heyecanla kutlandı.
 
Kırıkhan'da ki kutlama programının ilki 28 Ekim cumartesi günü cumhuriyet meydanın’da başladı çelenklerin sunumu, 1 dakikalık saygı duruşu, akabinde istiklal marşının okunmasıyla birlikte Şehitlikte törene devam edildi. Şehitlerimize kur’ân tilaveti akabinde dualar edilerek, kabirlerine karanfil bırakıldı.
 
29 Ekim Pazar günü kutlamalar, Kırıkhan’a ve Cumhuriyet’e yakışır şekilde büyük bir törenle gerçekleştirildi. Kırıkhan kaymakamı Fikret Dağ’ın, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un, Gazilerin ve vatandaşların katıldığı tören ile Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkuyla kutlandı.
 
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kırıkhan ilçe Kaymakamı Fikret Dağ ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz törene katılan öğrencilerin bayramını kutladı, ardından Kırıkhan ilçe Kaymakamı Fikret Dağ, günün anlam ve önemine binaen konuşma gerçekleştirdi, akabinde şiirler, kompozisyonlar okundu. Spor,şiir ve kompozisyon müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
 
Kırıkhan’da Cumhuriyetin 100. Yılına özel bayraklı yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi.
 
Kırıkhan Çobandede tepesinden kalkış yapan 4 yamaç paraşütü pilotu,
 
Mimarsinan mahallesi konteynr kent karşısına Şanlı Türk bayrağını dalgalandırarak iniş yaptılar.
 
Akşam saatlerinde ise; 100. Yıl anısına Cumhuriyet meydanında vatandaşlar tarafından dilek fenerleri uçuruldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet