Skip Navigation Links

İskenderun, Cumhuriyet Bayramı'nda Akdeniz Rekoru'na hazırlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İskenderun'dan Türkiye Rekoru Denemesi

İskenderun, Cumhuriyet Bayramı'nda Akdeniz Rekoru'na hazırlanıyorWeb
TV

Gündem   A+a-

 
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında "Denizde 123 Metre Türk Bayrağı Akdeniz Rekoru" denemesi yapılacak.
 
Sarızeybekler Derneği tarafından organize edilen rekor denemesi için İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Sarızeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt ve basın mensupları katıldı.
 
Başkan Kurt, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Hatay'ımızın güzide ilçesi İskenderun'un adını Türkiye'ye daha iyi duyurabilmek adına 'Denizde 123 Metre Türk Bayrağı Akdeniz Rekoru' projesini hazırladık" dedi.
 
Projenin İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'in destekleriyle İskenderun sahilinde tören alanının önünde yapılacağını belirten Kurt, "Denizin üstünde 30 profesyonel yüzücü birlikte 15 metre x 8,2 metre (123 metre) Türk Bayrağı açarak bir Akdeniz bölge rekoru daha kırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
 
Rekor anında karadan atılacak işaret fişeği ile start verilecek rekor etkinliğinde 123 metre Türk bayrağı açıldığında 4 bir tarafına sis bombası atılarak ve teknelerden maç meşaleleri yakılarak görseli daha da belirginleştirileceğini kaydeden Kurt, "Denizde dev Türk Bayrağının açıldığında Türk bayrağı taşıyan çok sayıda yamaç paraşütçüleri ile mükemmel bir görsel elde etmeyi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Kurt, ayrıca İskenderun Yelken Kulübü sporcuları, yangın söndürme romörkörleri ve yaklaşık 30 teknenin de açılacak olan bayrakların ve maç meşalelerinin yakılması ile görsel bir şölen yapacağını söyledi.
 
Kurt, desteklerinden dolayı İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi, Atsiad Başkanı Mithat Ceritbinmez, İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, İskenderun Liman Başkanlığı, Yükseliş Okulları, Asaş Filtre A.Ş., Ekinciler A.Ş., Noksel Boru A.Ş., Abdullah Şenöz Cafe ve Pastaneleri, Sem Usta Restaurant, Çamlıbel Su, Çam Gıda, DVCİ Jewellery 1983, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu, Dikilitaş Lions Kulübü, Lima Shore, Göktuğ Lojistik, Sabahattin Uygun, Kaptan LPG İpragaz Bayii, İskenderun Dalgıçları, Sancak Denizciliği, Yıldırım Alpay, FlyTürk, Yelken Kulübü Başkanı Meriç Özkaya, İskenderun Yamaç Paraşütçüleri, Selahattin Deniz, HBB İtfaiyesi, DJ Soykan ve Hatay basınına teşekkür etti.
 
Kurt, "Cumhuriyetin 100. yılını kutluyor ve CUMHURİYET'in CUMHURİYET gibi kutlanması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
İskenderun, Cumhuriyet Bayramı'nda Akdeniz Rekoru'na hazırlanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet