Skip Navigation Links

Filistin Yürüyüş Kafilesi Suriye Sınırına Ulaştı

Kayseri Filistin Dayanışma Platformu'nun organize ettiği Filistin Yürüyüş Kafilesi, Hatay Cilvegözü Suriye sınır kapısına ulaştı.

Filistin Yürüyüş Kafilesi Suriye Sınırına UlaştıWeb
TV

Gündem   A+a-

  Yetkililerin sınır geçişine izin vermemesi üzerine grup, basın bildirisi okuyarak dönüş kararı aldı.
 
Yürüyüş, İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinli Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla düzenlenmişti. Kafile, yaklaşık 400 kilometrelik bir mesafeyi onuncu gününde tamamlayarak Suriye sınırına ulaştı.Filistin yürüyüş kafilesi, Suriye sınırında geri çevrildi
 
KAYSERİ - Kayseri Filistin Dayanışma Platformu'nun organize ettiği Filistin Yürüyüş Kafilesi Hatay Cilvegözü Suriye sınır kapısına ulaştı. Yetkililer, yürüyüş kafilesinin sınırı geçmesine müsaade etmeyince, grup tarafından basın bildirisi okunarak dönüş için karar verildi.İsrail'in işgal ettiği topraklarda Filistinli Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek için Kayseri'den başlayan yürüyüş, İncesu-Yeşilhisar- Niğde, Pozantı ve Damalma Mevkii, Tarsus Yenice, Adana ve Dörtyol istikametinden devam ederek, İskenderun üzerinden Cilvegözü sınır kapısında son buldu.
 
Günlük ortalama 35-40 km mesafe kat eden Filistin Yürüyüş kafilesi onuncu gününde yaklaşık 400 kilometrelik mesafede ilerleyerek Suriye sınırına ulaştı. Kayseri'den yaklaşık 100 kişilik bir kafileyle başlayan yürüyüşe, sağlık nedeniyle devam edemeyenler ve bir kısım illerden ilave katılımlarla yaklaşık 250 kişi yürüyerek destek verdi.
 
Özellikle il ve ilçe merkezlerinde coşkuyla karşılanan Filistin Yürüyüş Kafilesi, genellikle güzergah üzerindeki camilerde olmak üzere bazı yurt ve misafirhanelerde konaklayarak devam ettiler.Suriye sınır kapısı yetkilileri, yürüyüş kafilesinin sınır geçmelerinin mümkün olmadığını bildirmeleri üzerine Kayseri'den başlayan Filistin Yürüyüş Kafilesi adına Cilvegözü Sınır Kapısında bir basın açıklaması yapan Mustafa Doğu, Siyonist İsrail terör örgütünün Filistin topraklarında 75 yıldır uygulamakta olduğu işgal ve teröre dur diyebilmek için Kayseri'den yaya olarak Filistin'e, Gazze'ye, Kudüs'e, Mescidi Aksaya bir yürüyüş başlattıklarını ve sonunda Cilvegözü Sınır Kapısına geldiklerini ifade etti.Yetkililerle yaptıkları görüşme neticesinde, sınırdan geçiş müsaadesi alamadıklarını ve bu yürüyüşün kendileri için oldukça meşakkatli olduğunu, ayaklarının patladığını, hasırlar üzerinde yatmak durumunda olduklarını ama Gazze'de ki çocukların ve zulüm altındaki Filistinlilerin acısının yanında her türlü zorluğa karşı yola devam ettiklerini belirten Mustafa Doğu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:"Yolda fakirin tablasındaki simitleri bize vermesi, hiç bir şeyi olmayan insanların çorba ikramı, mayamızın sağlam olduğunu gösterdi. Biz bize düşeni yaptık. O halde bizi hayal kırıklığına uğratan sizler görevinizi yapın ve terörist İsrail'in, subaşındaki çocukları bombalamasını önleyin. Lanetli Siyonist Yahudi'nin Gazze'yi de işgalci İsrail'e katma niyetini biz görüyoruz. Siz görmüyor musunuz? Hastane, okul, cami, kilise bombalayan, insanlık suçu işleyen bu daha da alçalarak bu vahşetlerini bir kutlamaya dönüştüren bu teröristlere gereğini yapın. Uyanın! Ey İslam ülkelerini yöneten liderler ve halkları, arzı mevut hayaliyle Israil'in kapımıza dayanmasını mı bekliyorsunuz? O toprakların gerçek tek ve yegane sahibi ve başkenti Kudüs olan Filistin Devletinin kurulması için gerekeni yapın. Devletimizin gereğini yapacağına inanmak istiyor ve size yalvarıyoruz. Bizim beklemeye tahammülümüz kalmadı.
 
"Kaynak: İHA
Filistin Yürüyüş Kafilesi Suriye Sınırına Ulaştı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet