Skip Navigation Links

Öğrenciler Başkan Civeleği ziyaret etti

Özel Atalar İlköğretim Okulu öğrencileri, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti.

Gündem   A+a-

Özel Atalar İlköğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti
 
Özel Atalar İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencileri, şehrimizin yönetim birimlerini ve yöneticilerini tanıma ve tanıtma projesi kapsamında Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti.
Velilerin de eşlik ettiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.
Öğrencilerin kent yönetiminde bulunan yöneticileri tanıması ve öğrenmesinin önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yerel yönetimlerin ülkemizde ve dünyada giderek ağırlık kazanmaya başladığını söyledi.
Belediyelerin yerel yönetimlerin en büyük bölümünü oluşturduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yerel yönetimler ne kadar güçlü olursa demokrasiler daha güçleniyor. Güçlü belediyeler ve sivil toplum örgütleri, güçlü demokrasileri getiriyor” dedi.
Kentin sorunlarını en iyi yerel yönetimlerin bildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, öğrencilere Belediye’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
İmar planının tamamlanmak üzere olduğunu, içmesuyu şebeke döşenme çalışmasının sürdüğünü, tamamlanan trafik planının geniş kapsamlı toplantıda anlatıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Planda en güzel şeylerden biri bisiklet yolu. İskenderun’da bisiklet kültürü var. Yeni projeye göre yavaş yavaş bisiklet yolu açılacak. Yenilikler yapılacak. AVM orada üstgeçit yapılacak” diye konuştu.
İskenderun’un deniz kenti olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere “Denizden yararlanabiliyor musunuz?” diye soran ve “hayır” cevabı üzerine sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çocuklar siz ailenizle denizde sandalla kürek çekmek, balık tutmak istemez misiniz? Atatürk Anıtı arkasında 150 metre uzunluğunda iskele yapıyoruz. Olta atıp, balık tutacaksınız. Sandalla kürek çekeceksiniz” şeklinde konuştu.
Her sporun bir yararı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yeni spor alanları ve parklar yapıldığını söyledi.
Öğrencilere ders kitabının yanı sıra hikaye, öykü ve roman okumalarını öğütleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çok okuyan daha çok bilir, tecrübe kazanır. Her kitap için yazar bilgi birikimini, düşüncesini kitaba geçirmiştir. Onun tecrübesinden yararlanmış olursunuz” dedi.
Belediye Başkanlığının meslek olmadığını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu meslek değil bir gönül işidir” diye konuştu.
Çevre bilincinin önemine değindiği konuşmasında, evsel atıklardan, sanayiye dönebilecek pet şişe, metal, karton gibi atıkları ayrı oluşturulan konteynırlara atmak gerektiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ayrıştırma ve geri dönüşüm sistemiyle çöp fabrikası yapıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Çevremizi temiz tutalım. İnsan bulunduğu çevrede yaşar. Çevre ne kadar temiz ve sağlıklı olursa insan o kadar sağlıklı olur” dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, konuşmalarını not alarak, soru soran öğrencilere kendisi de soru yöneltti.
Öğrencilerin, hazırlanan projeyle ilgili okulda sunum yapacakları belirtildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet