Skip Navigation Links

KARA: ELEKTRİK KESİNTİLERİ DEPREMZEDELERİ CANINDAN BEZDİRDİ

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da yaşanan elektrik kesintilerine dair soru önergesi verdi.

KARA: ELEKTRİK KESİNTİLERİ DEPREMZEDELERİ CANINDAN BEZDİRDİ

Gündem   A+a-

 YILDIRIM-KARA: ELEKTRİK KESİNTİLERİ DEPREMZEDELERİ CANINDAN BEZDİRDİ
 
Soru önergesinin gerekçesinde elektrik kesintileriyle alakalı Hatay’daki yurttaşların çok fazla şikâyette bulunduğunu ifade eden Nermin Yıldırım Kara, “Hatay ilimiz genelinde ve özelde ise Arsuz, Dörtyol ve Payas ilçemiz sınırlarında yaşanan elektrik kesintileri, başta eğitim ve öğretimin aksamasına neden olmakla beraber halkımızı canından bezdirme düzeyine ulaşmıştır. Hatay’daki yurttaşlarımız yaşanan elektrik kesintilerinin üçüncü dünya ülkelerinden veya savaş bölgelerinden daha fazla olduğunu belirterek tarafımıza oldukça fazla şikâyet iletmektedir. Halihazırda depremzede olan ve birçok sorunu bulunan yurttaşlarımızın bahsi geçen elektrik kesintilerinin de etkisiyle gündelik hayat koşulları gittikçe zorlaşmaktadır.” dedi.
 
Nermin Yıldırım Kara’nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sorduğu sorular şu şekilde:
 
1) Hatay ilimizde son üç ayda yarım saatten fazla süren ilçe bazlı elektrik kesintisi yaşanan gün sayısı ve elektrik kesinti sayısı kaçtır?
 
2) Bu sıklıkta elektrik kesintisinin yaşandığı Hatay ilimiz dışında başka bir il var mıdır?
 
3) Başta Arsuz, Dörtyol ve Payas olmak üzere Hatay ilindeki kesintilerin yaşanmaması için Bakanlığınızın veya ilgili kurumlarınızın bir çalışması mevcut mudur? Eğer bir çalışmanız var ise bunun ne zaman tamamlanacağı planlanmaktadır?
 
4) Elektrik dağıtım şirketi ile yapılan devir sözleşmesinde elektrik kesintileri ile ilgili bir yaptırım maddesi var mıdır? Eğer var ise bölgedeki elektrik dağıtım şirketi hakkında bugüne kadar herhangi idari bir işlem yapılmış mıdır?
 
5) Bunlara ilave olarak 6 Şubat depremleri sonrası Hatay halkının önemli bir kısmı Arsuz ilçesi sınırlarına yerleşmiştir. Bu bölgeye doğalgaz altyapısı kazandırılmasına ilişkin bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu kapsamda bir çalışmanız var ise ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet