Skip Navigation Links

ÇALIŞKAN: “TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

ÇALIŞKAN: “TAŞERON İŞÇİLER KADROYA ALINMALI”

ÇALIŞKAN: “TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

Gündem   A+a-

 ÇALIŞKAN: “TAŞERON İŞÇİLER ÜLKE İSTİHDAMININ EN BÜYÜK SORUNU”
 
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Taşeron işçilerin sorunlarına yönelik TBMM’de konuşma yaptı ve soru önergesi verdi. Taşeron işçilerin istihdam alanındaki en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Çalışkan, büyük mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.
 
2018 yılında çıkarılan yasayla kamudaki bütün taşeron çalışanların kadroya alınacağı sözü verilmesine rağmen birçok çalışanın bu konuda mağdur edildiğinin altını çizen Çalışkan, “Başta belediyeler olmak üzeredir ki belediyelerde sadece isim değişikliğiyle 4B’yi 4C yapmakla bu iş çözülmez. Burada çözülmesi gereken ilk husus şudur: İş güvenliği toplumsal barışa katkı sağlar. Siz eğer bir çalışanı işverenin, belediye başkanının, kurum yöneticisinin iki dudağı arasına bırakırsanız orada hiçbir şekilde huzur ve güven tesis edilemez. Maalesef bugün özellikle belediyelerdeki çalışanlar her seçim dönemi yeni başkanın gelmesiyle büyük huzursuzluk yaşamakta, çalıştığı kurumda bir şekilde siyasi tavır alma zorunluluğu hissetmektedir. Ayrıca çalışanlar aynı masada aynı işi yaptıkları hâlde iki kat farklı maaşlar almaktadırlar. Mesela yüksek lisans, doktora yapmış bir çalışan ile ilkokul mezunu çalışanın aynı maaşı alması gibi hakkaniyetten uzak bir durum söz konusudur.” dedi.
 
TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇİŞLERİ SAĞLANMALI
 
Yaşanan mağduriyetleri örnekleriyle dile getiren Çalışkan, “Bir hastane çalışanının her an işten kovulacağı, amir ile kavga ettiği an işine son verileceği gibi düşünceler var oldukça huzur içerisinde çalışamayacağı ortadadır. Taşeron probleminin bir başka önemli sorunu da yandaş kimselerin sınavsız kadroya girmesi gibi bir durum söz konusudur. Her seçim döneminde, eline her imkân geçen kimselerin sınavsız bir şekilde personel aldığı görülmektedir. Bu açıdan bu konuda yapılan çalışma son derece önemlidir. Ülkemizdeki kamu çalışanları içerisinde en önemli alanı temsil edenlerden birisi olarak taşeron çalışanların derhal kadroya geçirmeleri hususunda her türlü işlem yapılmalıdır. Yine taşeron çalışanlarının bir başka sorunu da kadrolu çalışanların yapmadığı işin taşeronlara yüklenmesidir.” ifadelerini kullandı.
 
SENDİKAL HAKLARDAN MAHRUMLAR
 
Taşeron işçilerin sendikal hakları konusunda yaşanan sorunların büyük olduğunu söyleyen Çalışkan, “Sendikal haklarından yararlanamadığı gibi deyim yerinde ise çağdaş köleliğin, vahşi kapitalizmin sömürdüğü bir çalışma sistemi ortaya çıkmaktadır. Kamuya düşen görev bütün çalışanlarına eşit muamelede bulunmak, hepsini kucaklamaktır. Devlet çalışanları arasında ayrım yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmemelidir.” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet