Skip Navigation Links

Genel Cimnastik Final Sınavı Yapıldı

Kampüs tören alanında yapılan “Temsili Bayram Kutlamaları” final sınavı etkinliği çeşitli gösterilerle gerçekleştirildi.

Spor   A+a-

Genel Cimnastik Final Sınavını Yapıldı
 
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük, Öğretmenlik, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon Bölümleri 1. Sınıf öğrencilerinin ortak dersi olan Genel Cimnastik Final Sınavını izledi. Kampüs tören alanında yapılan “Temsili Bayram Kutlamaları” final sınavı etkinliği çeşitli gösterilerle gerçekleştirildi.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde yer alan 4 farklı bölüm, 1. Sınıf öğrencilerinin ortak dersi olan Genel Cimnastik kapsamında 4 yıldır düzenli olarak düzenlenen “Temsili Bayram Kutlamaları” çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanarak sunulan Bando, halk oyunları (Bingöl, Gaziantep ve Elazığ), aerobik, kolbastı, karate, güreş ve dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.
“ Temsili Bayram Kutlamaları” hakkında Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e bilgi veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin KIRIMOĞLU,
“ Genel Cimnastik Dersi, Yüksekokulumuzda yer alan ve tüm bölümlerimizin 1. Sınıfında okutulmakta olan ortak bir derstir. Üç farklı öğretim elamanı tarafından yürütülen ders kapsamında, Düzen Alıştırmaları, Temel Cimnastik Duruşları, Eşli Hareketler, Tören Organizasyonları gibi konular yer almaktadır.
Öğretim elamanlarıyla yarıyıl başında zümre yaparak, vize sınavlarına kadar konular işlenmekte, daha sonra öğrencilerimiz tamamen kendi yetenekleri ve istekleri doğrultusunda hazırladıkları sanatsal, sportif ve kültürel gösterileri hazırlayarak sunum yapabilecek olgunluğa gelmektedir. Bu sunumlar özellikle oluşturulan gruplar içerisinde yer alan yetenekli öğrenciler tarafından idare edilmekte ve oluşturulan tüm grupların içerisinde mutlaka 4 farklı bölümden öğrencilerin bulunması gerekmektedir. Bunun nedeni Yüksekokulumuz şemsiyesi altında bulunan 4 bölüm öğrencisinin birbirlerini tanıma, birlikte iş yapabilme, dostluk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirme, yeteneklerini öğretebilme ve keşfedebilme, bir organizasyonu düzenleyebilme ve hepsinden önce biz olabilme bilincinin gelişimini sağlamaktır. Bu vesile ile hem öğrencilerimiz hem de bölümlerimiz arasındaki işbirliği bilinci güçlenmektedir. Farklı kültür ve renklere sahip olan öğrencilerimizin birbirini ayrıştırmadan, omuz omuza çalışmalar yapması bu dersin en önemli çıktısıdır.
Final sınavı değerlendirmesi, dersi yürütmekte olan Doç. Dr. Hüseyin KIRIMOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Bilal BİÇER ve Öğr. Gör. Fatih ŞAŞMAZ tarafından oluşan bir komisyon tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerin hazırladıkları gösteriler grup olarak değerlendirilmekte ve bir grup puanı almaktalar, ayrıca ders saati dışında yapmış oldukları çalışmalarda değerlendirmeye katılmaktadır” dedi.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yapılan organizasyonlardan memnuniyetini dile getiren MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER ise;
“Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerinin arasındaki uyum üniversite içerisindeki tüm birimlerimizde görmek istediğimiz bir manzaradır. Çeşitli vesilelerle katıldığım akademik, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerinizde bunu görüyorum. Yüksekokul içerisindeki birliktelik ve biz anlayışının öğrencilerin donanımlı birer öğretmen, antrenör, spor yöneticisi ve rekreasyonist olmalarında önemli ve değerli bir katkı olduğu inancındayım. Bu vesile ile başta yüksekokul yönetimi olmak üzere, tüm akademik ve idari personel ile öğrencilerimize teşekkür ediyor ve yaptığınız çalışmaların çeşitlendirilerek daha da etkin olmasını diliyorum” dedi.
 
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet