Skip Navigation Links

ÇALIŞKAN: “DEPREM SİYASET ÜSTÜDÜR, SAHİP ÇIKILMALIDIR”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak 6 Şubat depremleri hakkında konuştu.

ÇALIŞKAN: “DEPREM SİYASET ÜSTÜDÜR, SAHİP ÇIKILMALIDIR”

Gündem   A+a-

  Çalışkan depremin normalleştiğine yönelik haberleri eleştirirken, depremin siyaset üstü olduğunu ve sonuçlarına sahip çıkılması gerektiğini savundu.
 
 
 
Çalışkan konuşmasında, “Deprem bölgesinde yaşananlar, trajediler, acılar, ölüm, felaket ama ne yazık ki şunu ifade etmeliyim ki: sanki deprem sıradan bir habermiş gibi, sanki televizyonların hızla geçen altyazılı haberiymiş gibi muamele görüyorum.” İfadelerini kullandı.
 
 
 
Çalışkan, “Bugün ülkemizin büyük kaynakları var, deprem bölgesinde de büyük kaynaklar var, büyük imkanlar var ama organize yok! yeterli bilgilendirme yapılmıyor ama zannederim hiç olmayan şey en çok vicdan yok, vicdanlar maalesef kaybedilmiş. Çok üzüldüm Leyla Hanım’ı tanıdım, eski haliyle tıp fakültesi öğrencisi olarak bilmek isterdim. Dünkü çadırla ilgili hadisesi belki yanlış bilgi verilmiş olabilir, Hatay’da binlerce aile hala çadırlarda yaşıyor. Bu çadırda yaşayan insanlar evlerinde, bahçelerinde kalmak isteyenler var ama bunun dışında hala konteynere ulaşamadığı için insanlar kalıyor. Bunların büyük bir çoğunluğu Suriyeli, bu elbette belli bir zaman içerisinde gerçekleşiyor ama bunu sadece “konteyner var, konteyner olduğu halde gitmek istemeyenler” diye lanse etmek gerçekten insanları üzüyor. Tabii burada sanki bir başkanlık kargaşası yaşanıyor. Evet, Türkiye başkanlıkla yönetiliyor, parti devletine belki dönmüş olabiliriz ama burada meclis başkanı varken adeta paralel başkan gibi davranılması, her konuşana cevap verilmesi, acıların küçümsenmesi oluyor” şeklinde konuştu.
 
 
 
Öğrenciler çadırlarından, internette uzaktan eğitime bağlanıyor. Bugün insanların psikolojileri bozuldu. Sağ kalanlar hayatlarını, çevrelerini kaybettiler. Halen insanlar ‘canlı cenaze’, ‘yürüyen cenaze’ gibi yaşıyor diyen Çalışkan, “ Bu açıdan depremi siyaset üstü bir konu olarak düşünülerek canı gönülden sahip çıkılması…keşke siz bu öneriyi getirseydiniz, hepimiz peki deseydik, yeter ki deprem bölgesinde yaşayan milyonlarca insanımızın sorunları çözülseydi. Bugün Samandağ’ında, Defne’de, Kırıkhan’da, Hassa’da, Antakya’da, İskenderun’da binlerce aile halen mağdur ama her konuda olduğu gibi bunu da siyaset malzemesi yapıp, sadece muhalefet söyledi diye karşı çıkma alışkanlığından bence vazgeçin! Benim iktidar partisi yöneticilerine tavsiyem ne olur buraya deprem ile ilgili bir konuyu gündeme getirin hepimiz oy birliğiyle ‘peki’ diyeceğiz, mecliste bulunan bütün milletvekilleri olarak. Tabii bugün gerçekten büyük mağduriyetler var ama öyle zannediyorum ki halen bunlar anlaşılamamış” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet