Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Seçime 'Doğru' Giderken Ne Yapmalı Aksaçlılar

Mecazi anlamda bankanız sizin hesabınıza her sabah mesai saati başlayınca 86.400 dolar para yatırsa, o gün mesai bitimine kadar bu paranın istediğiniz

Gündem   A+a-

Mecazi anlamda bankanız sizin hesabınıza her sabah mesai saati başlayınca 86.400 dolar para yatırsa, o gün mesai bitimine kadar bu paranın istediğiniz kadarını harcayacaksınız.
 
Banka, bakiye kalan (harcayamadığınız) miktarı mesai bitiminde otomatik olarak geri alacak olsa, siz ne yapardınız?
 
Tabi ki son kuruşuna kadar harcarsınız. Aslında hepimizin böyle bir bankası var.
 
Adına da “ZAMAN BANK” deniyor. Zaman bank her birimize ayrı ayrı günlük 86.400 saniye hesabımıza zaman kredisi veriyor. Değerlendiremediğimiz saniye zamanları tekrar kullanılmamak üzere bizden gerisin geriye geri alıyor. Zarar hanemize borç kaydediyor.
 
Zaman bank ertesi gün tekrar 86.400 saniye hesabınıza kullanılmak üzere zaman kredisi veriyor. Bir önceki günden iyi değerlendiremediğiniz “saniyeyi” gök-kubbeyi yere indirseniz dahi size geri veremiyor.
 
 
Yarın verilecek zamandan avans çekme şansınız da yok. Çünkü yarın ne olacak bilinmeyen bir süreç. Belki de sizin için yarınlar hiç olmayacak.
 
Onun için ZAMANBANK’ ın size sunduğu bugünkü krediyi doğru ve iyi değerlendirmeli.
 
Bir milisaniyenin kıymetini olimpiyatlarda altın yerine, gümüş madalya kazanan ikinci gelen sporcuya sorun.
Bir saniyenin kıymetini bir kazayı kıl payı atlatmış bir kişiye sorun.
Bir dakikanın kıymetini treni henüz kaçırmış bir yolcuya sorun.
Bir saatin kıymetini kalp krizi geçirip ambulansta giden hasta sahibine sorun.
Bir günün kıymetini depremde enkaz altına kalana sorun.
Bir haftanın kıymetini haftalık dergi çıkartan dergi başyazarına sorun.
Bir ayın kıymetini bebeğini bir ay önce zamansız doğuran piramatüre doğan bebeğe ve annesine sorun.
 
Bir senenin kıymetini anlayabilmek için sınıfta kalan veya üniversite sınavında başarısız olan öğrenciye ve ailesine sorun.
 
ZAMANBANK’ın size sunduğu her anı iyi değerlendirmeli.
 
Ona layık işlerde harcamalı, ona layık olanlarla geçirmeli.
 
Her fert yaşadığı aile de, toplulukta, kurumda ve şehirde kendi payına düşen sorumlulukları iyi algılamalı ve zamanını bu uğurda harcamalı.
 
Duygulu ve duyarlı insan, çevresinde olup bitenlere ilgi duyan, onlardan kendi payına düşene fayda sağlayan insandır.
 
Her insanın farkı, deneyimleri, farklı belleği, farklı algılamaları, farklı kültürleri vardır. Bu nedenledir ki; her insanın farklı aklı, olaylara farklı tepkileri oluşur.
 
Her insan kendi koşuluna, önyargılarına uygun konuşur, davranır ve kendi payına düşene faydalı olmaya çalışır.
 
Doğrular çoktur. Gerçek ise tektir. Sizin için trajedi olarak görülen bir hadise, bir başkasına sınırsız olanaklar sunabilir. Empatik irade, aklımızdan üstün olursa, daha doğru kararlar verebiliriz.
 
SEÇİME “DOĞRU” GİDERKEN
Önümüzdeki 2 Şubat gününde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yeni meclis üyelerini seçecek. Yeni üyelerde, yeni meclis başkanını, yönetim kurulu ve yönetim kurulu başkanını seçecek.
 
Anayasa mahkemesi oda ve borsalarda “üst üste iki dönem başkanlık yapana iki dönem ara verme” hükmünü geçtiğimiz hafta iptal etti.
 
Gerekçeli kararın yazımı zaman alacağından; KANUN maddesinin yürürlüğünü de durdurdu.
Bunun anlamı şu; “İptal kararının gereği hemen yerine getirilsin” der gibi kararı tartışmasız hale getirmek.
 
Bu karar ışığında odalarda yeni meslek kodlarına göre seçim süreci başlatıldı bile.
 
İki dönem kriterlerine takılan ve aday olamayacağını düşünen oda başkanlarının da yeniden seçilme ve yarışa girme hevesleri yeşerdi.
 
Diğer yandan ezber bozan bu karara karşın, hükümet seçimleri erteleyebilir veya yasal düzenlemeyi güncelleyerek günün şartlarına uyum yasası çıkartabilir veya Anayasa Mahkemesi kararını uygulamaya koyar.
 
Bunlar birer senaryodan ibaret olarak orada beklerken.
 
AKSAÇLILAR NE YAPMALI
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası AKSAÇLILARI;
- Sayın Halil ŞAHİN,
- Sayın Muzaffer SEKÜÇOĞLU,
- Sayın Bedrettin ÖZ,
 
Bizler Aksaçlılar olarak işin REALİTESİNE ETİK yapısına bakmalıyız:
Seçim sandıkları herkese eşit mesafede açık olmalı.
 
Seçimleri suni çekişmelerden uzak tutulmalı. Hizmet verme yarısına dönüştürülmeli. Ak saçlıların yeni nesil dinamiklere yaşam alanı ve hizmet verme olanağı sunmalı.
 
Bende diğer Aksaçlılar gibi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında 25 yıldır meclis üyesi ve yönetim kademelerinde görev aldım. Çeşitli deneyimlerimde olmuştur. Bu deyimlerimin ışığında yeni meclis üyeliğine seçilecek olanların, mesleğinde deneyimli, olumlu sonuçlar almış, meslektaşlarının problemlerine pratik çözümler üretecek, kolay ulaşılabilir meziyetlere sahip kişilerden oluşmasını ve seçilmesini arzu ederim.
 
Aynı şekilde yeni seçilecek meclis üyelerinin de aynı anlayışla yeni yönetim kurulunu oluşturmalarını, ancak Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı seçerken bu vasıfları taşımanın yanı sıra, İskenderun Sivil Toplum Örgütlerini, derneklerini etrafında toplayabilecek, tüm siyasi parti temsilcileri ile istişare kurabilecek. İSKENDERUN meselelerini, başta Hatay Valiliği olmak üzere, ilgili Bakanlara, Meclis Başkanına, Başbakana ve Cumhurbaşkanına taşıyıp, çözüm üretebilen kişilerden oluşmasını;
En önemlisi de, Ticaret ve Sanayi Odasına kariyer edinmeye değil, edindiği kariyeri İskenderun’a kullandırabilecek bu felsefe de olanların, Devlet ve hükümet yönetimine en hızlı ve kolay ulaşabilenlerin, sözü özü bir olanların seçilmesini, İskenderun da ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında söz sahibi olmasını arzu etmekteyiz.
 
Çünkü; Dünyada başka Türkiye ve Türkiye de başka İskenderun, İskenderun da sivil toplum örgütlerini temsil eden başka bir İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yoktur.
 
İskenderun ilçesinin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının kaybedecek ne bir güne, nede bir aya, ne de bir yıla tahammülü vardır.
 
Geçmişte hizmet için İSKENDERUN TİCARET VE SANAYİ ODASINDA var olan, yarışanlar merhum Mehmet BİNBAY, Sayın Yılmaz ÖZEN, Sayın Naim KARAÇAYLI ve en son görevi yürüten Sayın Halil ŞAHİN’in vermiş oldukları üstün hizmetler ve fedakarlıklarına, yeni dönemde neler dahil edilebilir;
 
ZAMANBANK’ın sunduğu kredi zamanınızı bunlara harcayarak geçirmelisiniz.
- Önceki yöneticiler hizmet çıtalarını yüksek tuttular.
- İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını Türkiye Odalar Birliğinde yönetim kademesinde temsil ettiler Yeniden edilebilir hale getirilmeli.
- İskenderun da fakülteler açılmasına öncülük ettiler. Yeni bir üniversite açılmasına ortam hazırlanmalı,
- Türkiye’nin ilk ağır sanayi organizesini kurdular. Yeni bir organize sanayi oluşturmalı.
- İskenderun sağlık sektörünü, sağlık turizmine dönüştürmeli.
- İskenderun’a balıkçı barınakları açtılar. Yat limanı oluşumunu teşvik ettirmeli.
- İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına prestij bir oda binası kazandırdılar. İskenderun da fuarcılık sektörünün geliştirilmesine, oluşturulmasına öncülük yapmalı.
 
Amacım; deneyim ve tecrübelerimi aktarıp sizleri İskenderun’a yararlı olmaya, zamanınızı İskenderunluluğa faydalı kullanmaya çekmektir.
 
Büyüklüğün bedeli, tüm düşünce ve davranışların her birinden ayrı ayrı sorumlu olabilmek ve getirdiği yüklere tahammül edebilmektir.
 
SON SÖZ:
- Elinizde bir büyüteç olmalı;
- Bazen o büyüteci en küçük yazıları okuyabilmek için kullanmalı.
- Bazen en küçük problemlerin detayını irdelemek için bakmalı,
- Bazen de güneş ışınını onun merkezinde toplayarak bir ateşi başlatmalı.
 
- Daha fazla kaldırabilmek için kol kaslarını güçlendirmeli,
- Daha hızlı koşabilmek için bacak kaslarını geliştirmeli,
- Daha iyi hizmet için AKIL ve BEDEN GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRMELİ.
- TIRTIL “İPEK BÖCEĞİ” unvanını, o uğurda öldüğü “İPEK KOZASI’ndan” alır. Kelebek olma uğruna kozayı delenlerde, ipeğe zarar verir.
- Kazanırken kaybetmemek için, kariyer uğruna dostlarını rencide etme.
- En iyi lider problemi çözen, çözüm merciini iyi bilendir.
 
Recep EKİNCİ
www.recepekinci.com

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş