Skip Navigation Links

Filistin'de insanlık dramı yaşanıyor

2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu,”Filistin’de insanlık dramı yaşanıyor”dedi.

Kültür Sanat   A+a-

2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu,”Filistin’de insanlık dramı yaşanıyor”dedi.
 
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD)Akdeniz Bölge toplantısı İskenderun Ontur otelde yapıldı.
 
Düzenlenen toplantının ardından düzenlenen panelde bir konuşma yapan Osmanoğlu, kısa bir zaman önce Filistin’e gittiklerini belirterek,”110 yıl sonra 2. Abdülhamid'in torunlarından ilk kez biri Filistin’e gitti. Filistin sanki etrafı çevrilmiş bir açık hava hapishanesi gibi. İlk önce sınırdan bizi almak istemediler. Oradaki dostlarımızdan biri bize tünel yolu ile geçebileceklerini söyledi.”dedi.
 
Osmanoğlu,”Tüm olumsuz şartlara rağmen sınırdan geçmeyi başardık. Bizi Filistin topraklarından binlerce kişi karşıladı. Oradaki manzara içler acısı halk büyük bir yoksulluk içerisinde perişan durumda. Her bir taraf yıkık dökük savaş izleri var. Duygu dolu anlar yaşadık. Oradaki zulüm bir an önce bitmelidir. Dünya buna seyirci kalmamalıdır” şeklinde konuştu.
 
 
2. Abdülhamid'in dönemi ve Osmanlı dönemini anlatan dizi ve belgesellerde yanlışlıklar olduğu kanaatinde olduklarını belirten Osmanoğlu, şöyle konuştu:
 
“Dedelerimiz 600 yıl Dünya’ya hükmetmiştir. Ekranlarda gördüğümüz yanlışlıkları ilgililerine iletiyoruz. Bu konuda bir takım belgesel çalışmaları içerisindeyiz. Abdülhamid’in hayatı tiyatroya uyarlandı. Mustafa Akif Ekşi’nin yazdığı “Eskitilmiş Kılıç: Sultan II. Abdülhamid Han” adlı tiyatro oyunu gerçekler çarpıtılmadan Türkiye’nin her yerinde sahne alıyor”
 
Tiyatro Oyuncusu Kemal Gökhan Denizci ise “Ben bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil, milletime aittir” sözleriyle adını tarihe altın harflerle yazdıran II. Abdülhamid’in hayatının tiyatroya uyarlandığını belirterek zaman zaman tarihte yaşanmış olaylar bazıları tarafından çarpıtıldığını söyledi.
 
TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Hasan Ertürk ise düzenlenen bölge toplantısın ardından böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek geçmişini bilmeyen toplumların ileriye sağlam adımlarla gidemeyeceğini ifade etti.
 
Ontur otelde düzenlenen panele katılan Gazeteci Faruk Atasoy, Tarihçi Sinan Çulkuk ise geçmişten günümüze Osmanlı adlı konu hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.
 
Düzenlenen panele Akdeniz bölgesinde faaliyet gösteren 11 ilin şube başkanları ile çok sayıda işadamı katıldı.
 

Filistin'de insanlık dramı yaşanıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet