Skip Navigation Links

NASA ASTRONOTU İSTE’YE KONUK OLACAK

Uluslararası bir üniversite olma youlnda emin adımlarla ilerleyen İSTE bu kez emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir edecek.

NASA ASTRONOTU İSTE’YE KONUK OLACAK

Eğitim   A+a-

 Uluslararası bir üniversite olma youlnda emin adımlarla ilerleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu kez emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir edecek.
 
Uluslararası bir üniversite olma youlnda emin adımlarla ilerleyen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu kez emekli NASA astronotu Dorothy Metcalf-Lindenburger’ı misafir edecek. Emekli NASA Astronotu Dorothy -Dottie- Metcalf-Lindenburger, 4 Ekim Çarşamba günü 15.00’te, İSTE Merkez Kampüs’te Kırmızı Salon’da İSTE öğrencileri, personelleri ve davetli lise öğrencileri ile bir araya gelecek. NASA, ABD Adana Konsolosluğu, İSTE ve İSTE Teknopark iş birliğiyle gerçekleşecek Meet Up etkinliğinde Astronot Dottie, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşamanın nasıl bir şey olduğundan kara delikler ve evrenimizin harikalarına kadar merak edilen soruları yanıtlayacak.
 
2004 yılında Vancouver, Washington’daki Hudson’s Bay Lisesinde fen bilimleri öğretmenliği yapmaktayken eğitimci misyon uzmanı olarak NASA’ya seçilen Metcalf-Lindenburger, Uzay Kampının verdiği kadın mezunlar arasından astronot olabilen ilk kişidir. 2006-2014 yılları arasında NASA’da aktif görev yapan emekli astronot Metcalf- Lindenburger, 2010’da Uluslararası Uzay İstasyonu’na bir ikmal görevi olan STS-131 uçuşunu gerçekleştiren Discovery adlı mekikte “görevli uzman” sıfatıyla bulunmuş ve 15 gün süren uzay uçuşunun bir parçası olmuştur.
 
Dorothy Metcalf-Lindenburger’ın uzay gözlem ve tecrübelerini dinlemeyi sabırsızlıkla beklediğini söyleyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Türkiye Yüzyılında NASA’da görev yapmış bir ismi İSTE’de ağırlamak, geleceğe yön vereceğine inandığımız öğrencilerimizle buluşması için imkân bulmuş olmaktan mutluluk duyuyorum. İstifade edeninin bol olacağını dilediğim etkinlik için İSTE’yi tercih eden Adana Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğuna ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet