Skip Navigation Links

Toroslar EDAŞ, 2022'de en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu

Toroslar EDAŞ, yıllık 2,6 milyar lirayla en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu.

Toroslar EDAŞ, 2022'de en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu

Gündem   A+a-

 Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin çatı örgütü Elder'in 2022 raporuna göre, Toroslar EDAŞ, yıllık 2,6 milyar lirayla en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu. Toroslar EDAŞ, Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da gerçekleştirdiği yatırımlarla liderliğini sürdürdü. Şirket, artan enerji talebini karşılamak için yürüttüğü yatırımlarla sektörünün yatırım lideri unvanını korudu.
 
Ayrıca, Toroslar EDAŞ en çok istihdam gerçekleştiren şirket olarak da öne çıktı.Türkiye genelinde hizmet veren 21 elektrik dağıtım şirketinin çatı örgütü Elder'in 2022 raporuna göre, Toroslar EDAŞ, yıllık 2,6 milyar lirayla en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu.Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ) Adana, Gaziantep, Kilis, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da gerçekleştirdiği 2,6 milyar lira yatırımla, en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi sıralamasındaki liderliğini 2022 yılında da sürdürdü.Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (Elder) 2022 sektör raporuna göre Toroslar EDAŞ, 21 elektrik dağıtım şirketi arasında tüketici sayısı sıralamasında 3'üncü olurken, yıllık 2,6 milyar lirayla en çok yatırım yapan elektrik dağıtım şirketi oldu. Böylece şirket bölgesinde artan enerji talebini kaliteli ve kesintisiz şekilde sağlamak için yürüttüğü yatırımlarla sektörünün yatırım lideri unvanını da korumuş oldu.
 
YATIRIM ARTIŞINDA İVME KORUNDU
 
Söz konusu sıralamada 2016-2020 yıllarını kapsayan 3'üncü 5 yıllık uygulama döneminde liderliğe ulaşan Toroslar EDAŞ, 2021-2025 dördüncü uygulama döneminin ilk yılı olan 2021'e de lider olarak başlamıştı.Toroslar EDAŞ, son 3 yıla bakıldığında 2020'de 1,8 milyar lira, 2021'de 2,3 milyar lira yatırım yaparken, geçen yılki yatırım miktarıyla yıllık yatırım artışında yakaladığı ivmeyi de korudu.Bu yatırımlarla, kırsalda kilometrelerce uzanıp şehirleri kılcal damarlar gibi besleyen elektrik dağıtım şebekesinin eskiyen unsurlarını yenileyen şirket, şehirlerin genişleyen bölgeleri için yeni hatlar tesis etti.Böylece geçen yıl sonu itibariyle Toroslar EDAŞ, 147 bin 262 kilometre hat uzunluğuna 47 bin 691 adet trafo sayısına ulaştı.
 
"EN ÇOK İSTİHDAM GERÇEKLEŞTİREN ŞİRKET"
 
Toroslar EDAŞ, 4 bin 381'i kadrolu ve 3 bin 776'sı taşeron olmak üzere toplamda 8 bin 157 çalışan ile kadrolu çalışan sayısında ve toplam personel sayısında en çok istihdam gerçekleştiren şirket oldu.4 milyon 308 bini aşkın tüketiciyle Türkiye'deki müşterilerin yaklaşık yüzde 9'una hizmet veren Toroslar EDAŞ'ın bünyesindeki kadrolu çalışan sayısı, Türkiye'de elektrik dağıtım sektöründeki toplam kadrolu çalışan sayısının yaklaşık yüzde 16'sını oluşturdu.Bu dönemde 21 Dağıtım bölgesindeki toplam çalışan başına düşen tüketici sayısı ortalaması 728 kişi olurken, 1 Toroslar EDAŞ çalışanına düşen tüketici sayısı ortalama 528 kişiye kadar indi. Şirket bu oranda Türkiye'de ilk 3'te yer aldı.
 
Kaynak: DHA
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet