Skip Navigation Links

Oto Hırsızlarının Oyununu Polisler Bozdu

İzmir'de gasp edilen otomobilin şasi numarası değiştirilerek satılmaya çalışıldı

Oto Hırsızlarının Oyununu Polisler Bozdu

Gündem   A+a-

 İzmir'de gasp edilen bir otomobilin şasi numarası değiştirilerek satılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Şüpheliler, Hatay'da depremde hasar gören bir aracı satın alıp, şasi numarasını değiştirerek başka bir araçla değiştirmeyi planlamışlardı.
 
Ancak polis ekipleri tarafından yakalanan 5 kişi, adliyeye sevk edildi.
 
İZMİR'de gasbettikleri otomobilin şasi numarasını, Hatay'da depremde hasar gören aracı satın alıp, şasi numarasıyla değiştirerek satmaya çalışan 5 kişi, yakalandı. Şüpheliler, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, İzmir'in Bayraklı ilçesinde 4 Eylül'de gasbedilen İzmir plakalı otomobilin bulunması ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında, yaklaşık 7 aydır trafikte gözükmeyen Antalya plakalı otomobilin Plaka Tanıma Sistemi (PTS) üzerinden İzmir'de olduğu görüldü. Bu araç üzerine yoğunlaşan ekipler, ulaştıkları sahibinden aracın Yozgat'ta olduğunu öğrendi. Ekipler, İzmir'de aynı plakalı araçla dolaşan A.A.'nın (43) kullandığı otomobili durdu. Otomobilin İzmir'den gasbedilen otomobil olduğu belirlendi. Gözaltına alınan A.A., ifadesinde otomobili halasının oğlu A.İ.Ş.'den (50) ödünç aldığını söyledi. Bunun üzerine A.İ.Ş. de gözaltına alındı.
 
İTİRAF ETTİ
 
A.İ.Ş. suçunu itiraf ederek, "Arkadaşım K.D. (48) ile geçen 6 Şubat'ta yıkıcı depremin yaşandığı Hatay'ın Belen ilçesinden enkaz altında kaldığı için kullanılmaz haldeki bir otomobili satın aldık. Ardında da Balıkesir'den tanıdığımız O.A. (32) ve H.Y. (44) ile anlaşıp, Hatay'dan satın aldığımız hurda otomobille aynı renk ve modeldeki internet üzerinden 1 milyon 500 bin TL'ye satışa çıkarılmış başka bir otomobili gasbettirdik. Amacımız, hurda araçla çalınan aracın şasi numaralarını değiştirmekti" dedi.DİĞER ŞÜPHELİLER DE
 
GÖZALTINA ALINDI
 
A.İ.Ş.'nin ifadesinden yola çıkan polis K.D., O.A., H.Y.'yi de gözaltına aldı. O.A. ve H.Y.'nin İzmir plakalı otomobili, satın alma bahanesiyle denedikleri sırada araç sahibini indirmek istedikleri, sahibinin durumu fark etmesi üzerine bıçak çekip, öldürmekle tehdit edip gasbettikleri öğrenildi.Gözaltına alınan 5 şüpheli bugün İzmir'de adliyeye sevk edildi.
 
Kaynak: DHA
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet