Skip Navigation Links

2023- 2024 GÜZ YARIYILI EĞİTİM ÖĞRETİMİNE DAİR AÇIKLAMA

Güz Döneminde eğitim öğretimin nasıl sürdürüleceği YÖK' kararları ve yerel paydaşlar ile yapılan görüşmeler doğrultusunda netleşti.

2023- 2024 GÜZ YARIYILI EĞİTİM ÖĞRETİMİNE DAİR AÇIKLAMA

Gündem   A+a-

2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Döneminde eğitim öğretimin nasıl sürdürüleceği Yüksek Öğretim Kurulunun kararları ve yerel paydaşlar ile yapılan görüşmeler doğrultusunda netleşti.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) 2023- 2024 Eğitim- Öğretim Yılı Güz Döneminde eğitim öğretimin nasıl sürdürüleceği Yüksek Öğretim Kurulunun kararları ve yerel paydaşlar ile yapılan görüşmeler doğrultusunda netleşti. İSTE Senatosu 31 Ağustos Perşembe günü İskenderun’un da etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ilçenin durumu ve öğrencilerin barınma olanakları göz önünde bulundurularak 2023-2024 eğitim-öğretim yılı eğitim sürecinin nasıl olacağını görüşmek üzere toplandı. Toplantıda alınan karara göre 2023-2024 yılı ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim 02 Ekim 2023 tarihinde başlıyor. İlgili paydaşlarımız (Kaymakamlık, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, AFAD) ile yapılan toplantılar ve incelemeler sonucunda barınma olanakları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirmeler neticesinde; öncelikle tüm bölüm ve programlardaki birinci sınıf öğrencileri 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılında çevrimiçi eğitime başlayacak olmasına, diğer sınıflardaki öğrencilerin ise bazı bölümlerde yüz yüze bazı bölümlerde ise çevrimiçi olarak eğitim görmelerine karar verildi.
 
Alınan karara göre: Barbaros Hayrettin Gemi İnşaat ve Denizcilik Fakültesi’nin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Programı; Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı; Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin Havacılık Elektrik ve Elektroniği Programı, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Programı ile Uçak Bakım ve Onarım Programı; Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık Programı ve İç Mimarlık Programı; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin Biyomedikal Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Programları; Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Erzin Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu’nun tüm programları yüz yüze eğitim görecek. Bu bölümler dışındaki diğer bölümler ise çevrimiçi öğretim görecek. Ayrıca, talep etmeleri halinde öğrenciler özel öğrencilik ve kayıt dondurma haklarını kullanabilecek olup her türlü kolaylık sağlanacaktır.
 
Eğitim öğretimi yüz yüze yapmak üzere hazır olduklarını ancak paydaşlarla yapılan istişareler doğrultusunda şimdilik yukarda belirtilen bölümlerde ve programlarda yüz yüze eğitime başlayacaklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “öğrencilerimizle bir arada olmayı özledik. Arzumuz elbette tüm öğrencilerimizle bir arada olmak ancak şartları göz önünde bulundurarak bir karar aldık. Birimlerimizin %80’inde eğitime yüz yüze başlayacağız. Yüz yüze eğitim için gelecek tüm öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları Kaymakamlık, İSTE, AFAD, Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile koordineli olarak Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sağlanacaktır. Önceliğimiz öğrencilerimizin eğitimlerini, nitelikten ödün vermeden mümkün olan en etkin, verimli ve kesintisiz bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak olup alınan bu kararın tüm öğrencilerimizin en yüksek faydasına olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet