Skip Navigation Links

HATAY HAVALİMANI’NA ORDU-GİRESUN MODELİ

Hatay Havalimanı deprem dolayısıyla, dolu uçağın yükünü kaldırabilecek dirençte değil.Bakan Uraloğlu ‘Aynı yere yenisi yapılacak. Başka yer yok’ dedi

HATAY HAVALİMANI’NA ORDU-GİRESUN MODELİ

Gündem   A+a-

 
Hatay Havalimanı deprem dolayısıyla, dolu uçağın yükünü kaldırabilecek dirençte değil.
Bakan Uraloğlu ‘Aynı yere yenisi yapılacak. Başka yer yok’ dedi;
 
HATAY HAVALİMANI’NA ORDU-GİRESUN MODELİ
 
Hatay Havalimanı'nın yeniden, aynı yere yapılacağını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gerekçe olarak da “Başka yer yok” dedi.
 
Başkent’te gazetecilerle bir araya gelerek, soruları yanıtlayan Bakan Uraloğlu, yanlış yer seçimi dolayısıyla eleştiri oklarının hedefi olan ve 6 şubat depreminde kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı ile ilgili de açıklama yaptı.
 
Hatay Havaalanı'na şu an boş uçakların indiğini, dolu uçakların kalkabildiğini vurgulayan Uraloğlu, “Hatay Havalimanı’yla ilgili birçok yerden pist kırıldı, 2 bin 800 metre civarında olan pistin sadece 2 bin metresini kullanıma açabildik. Şu anda boş uçaklar inebiliyor, dolu uçaklar kalkabiliyor. Çünkü artık dolu uçağın yükünü kaldırabilecek dirençte değil. Projemizi yaptık, şimdi hızlıca ihalesini yapıp, havaalanını yeniden yapacağız. Aynı yere yapacağız maalesef, çünkü orada havaalanı yapılabilecek başka bir yer yok. Yakın civarda İskenderun dahil başka bir yer yok. Ama, ‘Ya bunu tecrübe ettik, niye bir daha deniyoruz’ derseniz şöyle bir örnek vereyim; artık yaklaşım olarak Rize’deki ve Ordu-Giresun’daki havaalanı yaklaşımıyla, denizin içerisinde nasıl yapmışsak, burada da Amik Gölü’nün içerisine aynı mantıkla yapacağız” dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet