Skip Navigation Links

ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİN BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEMELİ

ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİMİZ ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

ÇALIŞKAN: DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİN BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEMELİ

Gündem   A+a-

ÇALIŞKAN: KONTEYNIR KENT KURULACAK ARAZİLERE RIZAYA DAYALI EL KONULMALI
 
Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, çiftçilerin büyük zorluklar yaşadığının altını çizerek, deprem bölgesinde bulunan çiftçilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündemine taşıdı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Çalışkan, depremzede çiftçilerin deprem sırasında tarımsal ekipmanlarını kaybetmesinden dolayı bir kereye mahsus olarak “ekipman hibesi” verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çiftçilerin bu yıl ve önümüzdeki yıl sonuna kadar Bağ-kur, primlerinin kamu tarafından ödenmesi şarttır.” dedi.
 
DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERİN BAĞ-KUR PRİMLERİNİ DEVLET ÖDEMELİ
 
Deprem bölgesinde barajlar yeterince su tutmadığı için sulama sorunları oluştuğunu ve çiftçilerin ekim yapamadığını belirten Çalışkan, öte yandan birçok çiftçinin, deprem sırasında tarımsal ekipmanlarını kaybettiğini söyledi.
 
Bölgedeki çiftçilerin Bağ-Kur primlerini ödeyemediğini de dile getiren Çalışkan, "Bu açıdan bu yıl ve önümüzdeki yıl sonuna kadar Bağ-kur, primlerinin kamu tarafından ödenmesi şarttır. Kayıtlı çiftçilerin Bağ-Kur primleri kamu tarafından ödenerek bu mağduriyet büyük oranda giderilmiş olur. Bugün çiftçimiz Bağ-Kur primlerini ödeyemediğinden sağlık hizmeti de alamamaktadır” dedi.
 
KONTEYNER KENT KURULACAK ARAZİLERE RIZAYA DAYALI EL KONULMALI
 
Çalışkan, konteyner kent kurulacak arazilere el konulmasının çiftçileri zor durumda bıraktığını dile getirerek, şunları kaydetti; “Rızaya dayalı olarak, halkı mağdur etmeden bu sorunu çözebilirler. Barınma yerleri için el konulan araziler konusunda çiftçimiz zarara uğratılmamalıdır.
 
Çiftçilerimiz önünü göremiyor. Bu arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceği bildirilmeli ki çiftçilerimiz tedbirleri alabilmeli. El konan arazilerin ne kadar süreyle el konulduğu ne zaman sahiplerine iade edileceğine dair hiçbir bilgi verilmemektedir. Bu açıdan da çiftçilerimiz geleceği görememekteler. Kamu yönetimi disiplin ister, plan ister, öngörü ister. Bu açıdan burada bu arazilerin sahiplerine ne zaman teslim edileceği bildirilmelidir. Buna göre de çiftçilerimiz tedbirlerini alabilsinler.” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet